Promocija albuma
86

"BruhUuhu" sjajnim koncertom uz Frenkija oživio hotel Internacional u Zenici

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Zenička grupa "BruhUuhu" u subotu navečer u zatvorenom hotelu Internacional održala je promociju svog istoimenog prvijenca albuma "BruhUuhu", a podršku su im pružili Frenkie i elektro pop duo Emi & Muki.

Hotel Internacional koji je već neko vrijeme zatvoren, dok traži svog novog vlasnika, zenička publika i bend BruhUuhu nakraktko su oživjeli. U lobiju hotela sinoć je održan koncert kojim je zenički bend "BruhUuhu" promovisao svoj prvi album.

Publika je imala priliku uživati u višesatnom koncertu kojeg su otvorili Emi & Muki, a potom su na binu izašli članovi benda koji su svojim ritmovima, uz podršku Frenkija s kojim su snimili jednu pjesmu, zagrijali atmosferu i udahnuli život napuštenom hotelu Internacional.

Inače, “BruhUuhu” nije samo prepoznatljiv po svom posebnom muzičkom izričaju koji kombinuje elemente rock, industrial i elektronske muzike, već i po iznimnoj sposobnosti prenošenja autentičnog duha grada Zenica, iz kojeg dolaze i koji ih inspiriše.

"Ovo je naš prvi album nakon pet godina postojanja. Izabrali smo hotel Internacional jer i naša muzika je takva, radnička, industrijska, s tim notama, svi znaju da hotel ne radi i ovo je bila sjajna lokacija za jedan ovakav događaj", kazao je Ernad Bihorac iz "BruhUuhu".

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Muzika je svakako ogledalo društva, a članovi benda “BruhUuhu” smatraju da muzika ima važan doprinos u osvjetljavanju i razumijevanju aktuelnih društvenih problema.