Komentari (22)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
hm.... let see.... mama ( 1/3 katolkinja,1/3 pravosavka, 1/3 jevrejka) otac ( 1/3 albanac (musliman), 1/3 bosnjak, 1/3 pravoslavac) e sad mi recite STA SAM JA?
Ono što je najbitnije u svemu ovome da mi \"MJEŠANCI\" (kako fuj zvuči, kao da smo kakvi psi), više volimo i poštujemo domovinu BiH od svih drugih koji u BiH žive. U tome je čar \"MJEŠANCA\" ;)
@HERCEGOVCU Idiote zalupani i jadni. Ti nisi dostojan da spominjes ime tog decka. Nikakva te NACIJA ne moze spasiti od gluposti i metka, kao sto nije tog decka. Koje je koristi taj decko imao od NACIJE? I je li ti Ercegovac navecer lijezes u krevet sa Zenom ili NACIJOM? Jeli ti NACIJA daje placu? Idiote, nacionalno-osvijesteni, osim sto si naucio MRZITI jesi li jos stogod naucio od svoje NACIJE?
samo pominjanje ovih pojmova odmah asocira na neku podvalu iz sarajevske kuhinje.Kako smo proeklih dana svi bili svjedoci na šta liči dečko iz mješanog braka,od toga za koga navija,pa gdje je izgubio život i ako ćete do kraja-način na koji je sahranjen(bez ikakvih obilježja),o kojem to Vi to mješanom ili nazovite ga kako hoćete braku govorite.Ovaj jadnik,pokojni iz nedjeljnog sukoba na ŠB je upravo primjer u šta se pretvorio dječak koji nije znao tko je,šta je i koji je njegov narod,Bog ili tome sl. Shvatite kako hoćete,ali ta priča o kojoj hoćete da bistrite, sa aspekta Vašeg,građanskobosanskog aspekta više u Hercegovini ne prolazi...
- Mi imamo identitet i osjećaj pripadnosti, ali je taj identitet baziran na pozitivnim kategorijama; (h)istoriji, kulturi, podneblju, velikanima kulture, sportu,... a nikako kroz mržnju, konfrontacije,... Ne šljivimo rituale, obrede, zvučne fraze, busanje u prsa, kultove ličnosti,... - Mi smo djeca ljubavi, najjače sile na svijetu, mi smo živi dokaz toga. - Padnemo na guzicu od smijeha svaki put kada čujemo da nas neko žali iz najbolje namjere. I pomalo je to i idiotski kada se bolje razmisli, jer ispada da postoje
samo ovoliko: -Mi nismo \"frustrirani, razvodnjeni, bez idenitita, izgubljeni, posljednji Mohikanci, mješani, polutani\", .. Naprotiv, imamo jako visoko mišljenje o sebi, vidimo bogatstvo, pogodnosti, prednosti,.. u svojim korjenima, naslijeđu i objedinjujemo najbolje od različitih kultura. -Mi nismo \"produkt propale ideologije\"(HDZ), \"dobri za pravljenje sapuna\"(SDS), \"glavice kupusa\"(SDA), niti smatramo da su spomenuti vjerodostojni primjeri onoga šta navodno predstavljaju.
E, kad se MI organiziramo i pokrenemo promjene, tek će tada i nad BiH čista zora svanut...
ja sam ponosna da sam djete mjesanog braka! bogatija za jednu religiju, bogatija za jednu kulturu! imam siri pogled na svijet! mi djeca mjesanog braka smo svima trn u oku jer nas ne mogu nacionalno tj. religiozno manipulasati.... i zato su protiv nas! a iskreno receno smo samo mi pravi bosanci i hercegovci! jer bosanac i hercegovac je dobar, nije fasista nego voli svoje i cjeni tudje.... nazalost u danasnje vrijeme su samo jos djeca mjesanih brakova u stanju da cijene i da postuju! a za sve ostale koji su protiv mjesanih brakova.... samo mogu da kazem.... sram vas bilo! takvi kao sto ste vi unistise BOSU I HERCEGOVINU! sram da vas bude!
To je evidentno problem ali i izbor tih ljudi koji su znali sta ih sve ceka u ovoj nazalost monstrum drzavi......
@Neretljanski, Mahalac, Mjesanac Hvala, sad mi je malo lakse, vidim ima jos normalnog svijeta u ovoj prokletoj avliji, samo dokad...
Mi \"mijesani\" nismo ograniceni nacionalistickim glupostima da ti neki degen valja vise no divan covjek, samo zato jer je \"tvoj\"! Do rata uopste nisam znala sta je to Srbin, Hrvat ili Musliman, jer mi to nije bilo potrebno za sretan zivot. I ne mislim da sam za nesto uskracena....Sad tek, kad mi stalno podcrtavaju ko je sta, sam nesretna..... Sjecam se, kad sam na pocetku rata pitala majku sta je to \"mjesanac\" i sto sam ja drugacija, sto se u skoli ne predstavljam kao Katolkinja, Pravoslavac ili Bosnjak i ona mi je odgovorila: \"Sine, najljepse sorte voca se dobijaju ukrstanjem vise razlicitih sorti....I ti si nastala ukrstanjem najljepsih osobina od svih tih vjeroispovjesti i zato si ti najvrjednija...\". Taj odgovor mi se u tolikoj mjeri svidio da cu ga i ja dati svojoj kceri kad me bude pitala sta je ona \"ispala\" u braku 2 mjesanca!
To sto kazes da ste sretno ozenjeni vec 20 godino ... ipak po mom misljenju znaci da niste u \"mjesanom braku\" ... nego ste u idilicnom braku! :) Cestitam ;-)
Sta je to mjesani brak? Brak izmedju, npr. majmuna i zene, bio bi mjesani brak. A brak izmedju zene i covjeka se ne moze tako zvati, jer je to ista \"vrsta\". Mi djeca \"mjesanih brakova\" bi se trebali ponositi nasim porijeklom, jer mi smo proizvod ciste jubavi, nasi roditelji nisu gledali na vjeru, naciju i slicne gluposti, spojila ih je ljubav. I ja sam u mjesanom braku, postujem zeninu vjeru kao i ona moju nevjeru i super zivimo evo vec 20 godina.
A nekad je bila respect ckapi a vidi je sad.
Molio bi da mi neko objasni sta je to \"mijesani brak\"? Jer ne mogu da skontam kako brak izmedju dva ljudska bica moze biti \"mijesan\"? Pritom molim fasiste svih boja i nacija (@ja) da se ne javljaju. Hvala.