Rezervišite ulaznice
49

"Seljačka opera" u režiji Andraša Urbana premijerno na sceni Narodnog pozorišta

I. S.
Dramska predstava "Seljačka opera" Darvasa Benedeka i Pintéra Béle u režiji Andraša Urbana će 17. aprila u 19:30 premijerno biti izvedena na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo.

"Opera napisana za dramski ansambl, gotovo sapunica i reality show u jednom, muzički luda mješavina baroka, folka i rokenrola s likovima koji sve vrijeme pjevaju pa samim tim ne misle nikakvo zlo. Sve ćete ih prepoznati - poznatu (trudnu) curu u bijelom, one što su sve čestito i pošteno (ni mrava nisu zgazili), preljubnice i svetice, licemjere i vjernike, lopove, lažove, ubice, baje i kukavice... I svi su jako, jako veseli i sretni. Predstava kakvu još niste gledali. S likovima koje gledate svaki dan", navodi Vedrana Božinović, dramaturginja i glumica u predstavi "Seljačka opera".

U predstavi igraju: Sanjin Arnautović, Amra Kapidžić, Aldin Omerović, Sanela Krsmanović- Bistrivoda, Sara Seksan, Vedrana Božinović, Mirvad Kurić, Sanin Milavić i Mak Čengić.

Sat i deset minuta muzike uživo na sceni izvodi bend u sastavu: maestro Fuad Šetić (čembalo, korepetitor i dirigent), Amar Beširević (violina i), Ajnija Germić (violina ii), Sara Kasap (violina iii) i Rastko Zečević (kontrabas).

Dramaturginja je Vedrana Božinović, koreograf Krisztian Gergye, scenografiju i kostime radi Adisa Vatreš-Selimović, muzička saradnica je Lejla Jusić. Prvo reprizno izvođenje je u četvrtak, 18. aprila u istom terminu. Napominjemo da će publika moći pogledati isti naslov 13. i 17. maja te 11. juna.

Blagajna na dan igranja radi u dva termina: od 9 do 11 i 30 i od 15:30 do 19:30. Ostalim radnim danima radi od 9 do 15 sati.