Kultura
0

"Sarajevska zima" još jednom potvrdila svoj internacionalni karakter

FENA
Direktor Internacionalnog festivala Sarajevo "Sarajevska zima" Ibrahim Spahić uručio je danas diplome i knjige Međunarodnog centra za mir medijima koji su doprinijeli uspješnoj realizaciji XXII festivala.

Festival "Sarajevska zima 2006." održan je pod pokroviteljstvom predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Ive Mire Jovića, Vijeća Evrope, Vijeća ministara BiH, Ministarstva civilnih poslova BiH, Ministarstva vanjskih poslova BiH, Federacije BiH, Kantona Sarajevo, Grada Sarajevo te Općine Stari Grad.

Realizirani su programi iz svih oblasti umjetničkog stvaralaštva a Festival je ostvario saradnju sa SKI savezom BiH te podržao sportske programe na planinama. U saradnji s Turističkim savezom BiH upriličeni su i turističko-kulturni programi.

"Sarajevska zima" je učešćem više od 970 umjetnika iz svih dijelova svijeta još jednom potvrdila internacionalni karakter.

Današnja svečana dodjela diploma bila je i prilika da se najavi XXIII festival "Sarajevska zima" u organizaciji Međunarodnog centra za mir. Festival će i 2007. godine biti mjesto susreta umjetnika svijeta i bit će održan pod nazivom "Neki drugi grad".

Za učešće na XXIII festivalu već se prijavio tridesetak umjetnika, a u planu za sljedeću godinu je i izdavanje monografije posvećene stvaraocima koji su gostovali na Festivalu.