Komentari (5)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Allah nigdje u časnom Kur'an-u nije zabranio muziku. To što neki žele da je sada sami zabrane njihova stvari. Ajete koje tumače kao zabranu muzike, samo retardirani mogu tako tumačiti, niko imalo obdaren razumom ne.! A Allahova riješ je posljednja, nema potrebe navoditi neke hadise, Kur'an je savršen i ništa nije izostavljeno, da je Allah uistinu želio zabraniti sam bi to uradio. To što današnja "muzika" pozova na blud i nemoral ne znači da je komplet muzika zabranjena. I u knjigama ima bluda i nemorala hoćemo li i čitanje(knjige) zabraniti.
e cuj vjerske pjesme
Hadis Ebu-Musaa el-Esarija koga bilježi imam Buhari u kome Poslanik, s.a.v.s., kaze: "Zaista će se pojaviti ljudi iz moga ummeta koji će dozvoljavati nemoral, svilu, alkohol i muzičke instrumente..."
Desit' ce se aBd, za nekoga dobro za nekoga lose.