Podrška izgradnji centra East West
0
Sarajevo dobija modernu zgradu za teatar, film i muziku
Komentari (41)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kulturni centar!! Kome ?
Mislim da se Sarajevo povezuje sa svakim osim sa ostatkom BiH. Kako bi bilo fino cuti da je grad Sarajevo financirao konstrukciju teatra ili jedno obicno kino npr u Srebrenici ili Bugojnu, pa i BL, zasto da ne?! No, sve u svemu meni je uvijek drago da se Sarajevo izgradjuje, svaka cast za inicijativu i velka fala Svici.
taj \"uvazeni gospodin Pasovic\" vec tri-cetiri godine uzima stotine hiljada maraka iz budzeta Vlade FBiH za svoje ublehaske projekte, tipa izvodjenja greatest shits Selme Bajrami, Cece i ostalih pevaljki u teatru, uz podrsku \"umjetnika\" iz Singapura, Burkine Faso i ostalih egzoticnih krajeva, i jos reklamira taj turbo-folk event kojeg bi se postidio i Sulejman Kupusovic kao vrhunski domet bh. kulture. Nemam nista protiv izgradnje kulturnog centra, ali ako ce on sluziti za sve umjetnike ovog grada da pokazu sta imaju. Ipak, bojim se da je ovo jos jedan privatluk u Pasovicevoj reziji koji ce placati poreski obveznici.
Tvoj komentar nigdje veze. Svicarci nisu zabranili gradnju dzamija, vec minareta! A drugo, ovo je projekat izmedju uhljupa iz gradske skupstine Zeneve (Pagani), sa uhljupima iz Sarajeva (Pasovic aand Co.), Svicarska je uspostavljena po kantonima, tako da ova ubleha pranja para je izmedju Kantona Zeneve i kantona Sarajeva, tako da ostali Svicarci sa ovim na srecu nemaju veze.
sta ce nam to, bolje da su jos jednu dzamiju napravili, da se narod ima gdje molit...
Mozemo mi graditi fabrike, ali znamo takodjer da veliki dio nase omladine ne zeli da u njima radi. Poznajem one koji su zavrsili faks, ne mogu da nadju posao na svom nivou ali ne bi ni za lopatu. Na zapadu je sve manje industrije, a sve vise knowledge-economy. Industrija se seli na zemlje u razvoju. Uprava i noavc ostaju na zapadu. Mi nemamo nazalost ni jedno ni drugo. Za fabrike je pored radne snage potreban novac, investitori, potrebna ideja (neki novi brand, ili dovesti vec postojeci). Ako uvedu brand, kao Coca-Cola sto ima, naravno da ce biti nadgledani od strane headquarter-a....tu se onda nema za nase politicare nista zaraditi sa strane. A u ovakve projekte poput teatra je nasim politicarima lakse trositi trud, jer se moze i malo pokrasti.....napravit ce oni, ali ce pola novca namjenjenog staviti u svoj dzep. Sto se tice samog projekta, mislim da je fantastican! Trebamo graditi na kulturnom odgoju nase djece. Imace negdje nesto pametno raditi i nauciti, evoluirati se
Smatram da svi prisutni na ovim slikama osim uvaženog gospodina Pašovića nisu kompetenti da se bave kulturom. Kad ne ide, ne ide.
Uz ovu modernu zgradu za teatar, film i muziku neka naprave i još jednu modernu javnu kuhinju i javno kupatilo. Tetku Zilhu postaviti za šeficu a tetka Nurka neka kuha.
a opet će neko lovu klapit sebi u padze od ovog projekta! :(
@musliman ako stvarno misliš ovo što pišeš onda si stvatno papak žešči....
vive la suisse!
Sta ce nam Theater.. Napravite nam Stadion da imaju dje portugalci igrati sa nama..
Boze Dragi, hocu li ikada dozivjeti da ovi naprave kakvu fabriku ili privatizuju istu pošteno???
Zanima me, po zavrsetku izgradnje ko ce finansirati rad toga centra. Izgleda da su ublehasi umjetnici skontali jos jednu instituciju za kacenje na budzet
APZB-JEDINO RJESENJE DA NASE PARE OSTAJU KOD NAS BRETE A NE DA IH OVI SARAJEVSKI MISEVI OVAKO TROSE. ZIVIO BABO I NJEGOVA IDEJA!!!!! POZDRAV
Evo mi smo pa.pci koji smo u Sarajevu od Gazi Husrev-bega, a vi koji ste šljegli poslije drug. sv. rata ste kao urbane Sarajlije. Mi gradimo džamije od svojih para, a ne od vaših. Kad toliko želite da se gradi nešto drugo brate sakupite pare pa gradite k\'o i mi. Jel\' vam neko brani. Naravno nećete jer ste djeca radnika i seljaka i nemate za germe.
ajde da vidimo i to samo da se ne navale na proračun izgradnje ovi naši i da ne bude, neki vjerski cirkus ali ipak bi trebali ubaciti jednog sanđu da on to sredi ;)