Kultura
43

Samo na Klix.ba večeras pratite potragu za Šeretom

Klix.ba
Šeret, takmičenje stand up komičara amatera iz cijele Bosne i Hercegovine, počinje večeras nastupom prvih pet takmičara koji će se zajedno sa još 15 takmičara boriti za titulu Šeret.

Kroz takmičenje eliminatornog karaktera Magacin Kabare predstavlja prvo takmičenje ovog tipa u BiH i regiji. Naredna četiri petka predstavit će se ukupno 20 takmičara koji će svojim autorskim šalama pokušati osvojiti publiku i žiri u caffe clubu Gogo.

Sanela Krsmanović i Filip Andronik, osim kao voditelji, imat će i ulogu žirija te će im se pridružiti i treći gostujući član, koji će biti predstavnik stand up komičara BiH i regije. Odluku o najuspješnijim i najsmješnijim takmičarima donosi publika, ali i žiri.

Ovog petka svoje šale predstavit će Navid Bulbulija, Nino Karamehmedović, Hazim Mujčinović, Marko Puljiz i Mate Grbavac. Osim publike u caffe clubu Gogo, njihovim šalama će se moći smijati i oni koji nisu uspjeli rezervisati svoje mjesto i to putem streama koji će se uživo prenositi na portalu Klix.ba.

Komičari koji izbore svoje mjesto u finalu u decembru bit će nagrađeni vrijednim robnim nagradama koje je osigurao Mekline, a najbolji Šeret će predstaviti svoj talent i svoje šale na turneji po gradovima BiH i regije.

Ovog petka sva mjesta su popunjena i zainteresovani mogu pratiti prijenos takmičenja na portalu Klix.ba, a oni koji žele uživo gledati komičare u caffe clubu Gogo, mogu izvršiti rezervaciju mjesta za naredni petak putem broja telefona 066 935 337.