Komentari (36)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zelim da se zahvalim portalu za krizaljku super stvar.Ali imam i jednu primjedbu.Ja nemam tastaturu sa slovima koje imaju kvacice gore sto znaci da mi pokazuje nepravilno rjesenje.I danas rijec oni koji otimaju ja stavio politicari ali nije tacno :)
e toliko nas, puta tri nema posao, nema novaca nema perspektive...
I ovo je vama vest iz kulture?!!!
besposličari uposleni... sve fol radi a na poslu se popunjavaju križaljke i ode nam 8000000000 na plate i troškove te administracije svake godine
@EV, Feniksove križaljke bi se trebale uzimati kao standard na ovim prostorima. U BiH se već ne koristi fonetski oblik po novijim pravopisima, a što se tiče kineskih, japanskih, ruskih, arapskih i inih naziva, za to treba prvo razviti transkripcijski sustav, te stvari se mogu izbjeći u križaljkama. Nemam ništa protiv laganih križaljki, već protiv glupih pitanja, kao što su žensko ime, sigurno ima neko poznat sa tim imenom, mogli ste staviti, ime novinarke te i te. Što se tiče D. Moore, nema nikakve smetnje da se našim slovima napiše Moore, postoji rijeka u Sloveniji koja se po njemački zove Mur, mogli ste to staviti, u svakom bi slučaju povisilo kvalitetu. Kategorija teških križaljki zvuči kao dobra ideja, sve najbolje.
U BIH zadnjih 50-tak godina koristimo fonetski oblik, za razliku od etimologije koju rade Hrvati. Postoje argumenti za obje forme i tesko je reci sta je pametnije. Kako npr. napisati Sun Cu Vu kad je covjek kinez? Na kineskom ili engleskom? I zasto na engleskom? Ako stavis vodoravno Goethe koje ima O sa preglasom i one dvije tackice iznad, jedina moguca uspravna rijec je neka njemacka zar ne? Ko ce to onda rijesiti. Drugo, teze je sastavljati laksu krizaljku. To sto se nekima cine lagane je ok. ali od 20.000 korisnika njih preko 1000 je reklo da im se svidja, a tek desetak da su prelagane. Pravit cemo krizaljke takve da zadovolje veci broj korisnika. Mozda nekad u buducnosti da otvorimo i drugu kategoriju, \"teske\", zasad je BETA faza, dakle eksperiment. Ko zeli glavolomke ima u Sezamu KRIPTOGRAMKA, nju rjesava 2% odgonetaca. Hvala svima na kritikama (osim nacionalistickih, to ne kontam). Kritike bi trebale da dizu kvalitet.
prejednostavna je, upiti se ne vide, a vi s portala ste idioti kao i ekipa koja vas čita
Pa inace krizalje idu tako da se popunjavaju kako se izgovara na nasem jeziku.
čestitke, imate ogromnu posjetu
Križaljka je za d.e.b.ile. Gledam tri puta se traži žensko ime, to se može vidjeti samo u nižerazrednim križaljkama. Usto, Demi Mur je Demi Moore.
a sta kazu za ovo riMo i SlovO???
odlicna ideja!
vidim radi se naporno
@Jorb Mades Nauči se prvo pravopisu s.e.ljačino, pa onda izađi na portal da komentarišeš
Moja zamjerka , ono \"Bravo,uradili ste\" ode ispod slike Safeta S. i ne vidi se.
Baš ste naivni vi koji uređujete portal. Ako raja zna ko je ona baba što je došla sa Đoletom i šta je pričala i radila pa iskažu svoje nezadovoljstvo i pojavi se dosta loših komentara ionemogućite dalje priče. Neka igara i igrica ala ova križaljka a baba mira zna se šta je radila.
Arduana nosi tange na plazi.