Kultura
0

Promocija Sarajevo Film Festivala u Zagrebu

Sarajevo-x.com
Foto: Krasnodar Persun
Foto: Krasnodar Persun
Direkcija Sarajevo Film Festivala u utorak uvečer upriličila je promotivni koktel u popularnom zagrebačkom klubu Škola.

Koliki ugled Sarajevo Film Festival uživa u Hrvatskoj pokazala su brojna znana lica iz svijeta filma, ali i prisustvo najznačajnijih medijskih kuća koji su i ovom prilikom potvrdili kako će i ove godine u velikom broju prisustvovati 11. Sarajevo Film Festivalu.

Najavljući direktora Sarajevo Film Festivala Mirsada Purivatru, glumica Marija Škaričić i reditelj Arsen Anton Ostojić, dobitnici nagrada na 10. Sarajevo Film Festivalu najtoplije su preporučili hrvatskim filmskim radnicima SFF kao najbolje mjesto za prezentaciju njihovih filmova. U kratkom obraćanju direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra goste i prijatelje je upoznao sa novostima na Sarajevo Film Festivalu.

Promotivnom koktelu prisustvovali su i predstavnici filmskih festivala iz Hrvatske među kojima su bili i Zlatko Vidačković, umjetnički direktor Pula Film Festivala i Olinka Vištica, direktorica Motovun Film Festivala sa kojima je dogovorena promocija Sarajevo Film Festivala na ovim smotrama.

Veliko interesovanje za Sarajevo Film Festival i ove godine pokazao je HRT čiji će urednik stranog programa Đelo Hadžiselimović biti gost SFF u cilju što većeg broja otkupljivanja i prikazivanja filmova sa SFF u njihovom programu. Podsjećamo, prošle godine je HRT otkupio prava i prikazao u svome programu osam filmova sa SFF, a kako ističu na HRT-u posebnu gledanost su imali bh. filmovi Gori vatra, Pjera Žalice i Ljeto u zlatnoj dolini Srđana Vuletića.