Komentari (30)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Malo je danas igrača koji sa klubom iz rodnog grada postanu prvaci Evrope u bilo kom sportu. naročito relativno manjih gradova poput Splita, Banjaluke, Sarajeva...to je danas prava rijetkost... u Jugi je lokalni sport bio super fora...
Što si ti, ljiljane, zapeo koga je Kindže oženio ? Ovde se, da te podsjetim, govori o velikoj sportskoj zvijezdi, a ne o tvojim nacionalnim opterećenjima. De malo smiri hormone i sjeti se velikog čovjeka kojeg više nema s poštovanjem, ako možeš. Ako ne možeš, razligu.
to su istinske i prave vrijednosti koje su bile i jesu prepoznatljive na evropskom nivou.2040 niko nece spominjati likove iz danasnjeg vremena jer nikakvu tezinu nemaju.sport i kultura su danas na najnizim mogucim granama.u ex yu je nemoguce napraviti listu najboljih kosarkasa jer oni su svi bili svjetski prvaci.
legenda sa brojem 12
Kakav je virtuoz pod kosevima ovaj covjek bio! I onaj tim Bosne, predvodjen Mirzom i Zarkom Varajicem. Prvaci Evrope, rasturaju mocni Emersona u finalu. Igraci, generacija, atmosfera - neponovljivo. Orilo se: Haj nek se cuje, cuje Haj nek se zna Da je nasa Bosna Nepobjediva I bila je, zbilja, nepobjediva. A Kindje, uvijek u glavnoj ulozi. RIP :((
Mirza Delibašić, Dražen Petrović, Vlade Divac, najbolja 3 košarkaša svih vremena na prostu bivše Jugoslavije, nažalost Mirze i Dražena vise nema i žalost je sto su im životi rano završeni, jer zaslužili su oni bolje, mnogo bolje.
vlade@ jesam, mladja sam generacija i iskren da budem da pojma nemam o tim ljudima, ali bez obzira mislim da ovu trojku niko iz Juge neće moći prestići po svemu sto su uradili, gledam Dražena Vladu i Mirzu pa koji su to virtuozi sa loptom bili, tako ekscentrična igra, dovedena do savršenstva, hvala im na tome sto su nas veselili, bez obzira čiji je ko bio u to doba.
Eh kad se sjetim...to sto su nekad igrale spomenute Legende i majsotri je bilo vise od sporta i kosarke...umjetnost, poezija i romantika sa kosarkaskom loptom u ruci
PRIKAŽI ODGOVORE (2)