Kultura
0

Proglašene najbolje fotografije sa Vodičevog natječaja

FENA
U Ateljeu Ismet Mujezinović u Tuzli sinoć je otvorena izložba turističkih fotografija “Bosna i Hercegovina u hiljadu riječi” te proglašene prve tri nagrađene fotografije po ocjeni stručnog žirija, kao i rezultati 5. Natječaja za najbolju turističku fotografiju BiH.

Svoje mjesto na zidovima Ateljea našle su fotografije koje su učestvovale na petom Natječaju za najbolju turističku fotografiju koji je organizovao turistički portal www.vodic.ba.

Prema ocjenama žirija i glasovima čitatelja portala Vodič.ba, prvo mjesto osvojila je fotografija “Rafting” autorice Maje Topčagić. Drugo mjesto je osvojila fotografija “Skijanje” autora Edina Durme, dok je treće mjesto pripalo fotografiji autora Mirze Agića pod nazivom ”Skijaš, Bjelašnica”.

Autori su nagrađeni putovanjima po BiH i to prva nagrada doček Nove godine u hotelu Blanka Resort&Spa na Vlašiću, druga nagrada je vikend za dvije osobe na Bjelašnici u Hotelu Maršal i treća nagrada je vikend za dvije osobe u Hotelu Jet Set na Palama.

Na 5. Natječaj za najbolju turističku fotografiju pristiglo je 613 fotografija autora iz cijele zemlje koje oslikavaju ljepote Bosne i Hercegovine.

Stručni žiri u stastavu Faruk Ibrahimović (predsjednik), Amel Emrić, Darko Zabuš, Mehmed Pargan i Emina Sarajlić istakli su kako su imali težak zadatak da izaberu fotografiju koja na najbolji način oslikava Bosnu i Hercegovinu i njene ljepote.

Izložbu je organizirao Turistički portal www.vodic.ba koji se nalazi u vlasništvu BMG Bosanska medijska grupe, u povodu 65 godina JU Narodne i univerzitetske biblioteke “Derviš Sušić” u Tuzli, a u saradnji sa Međunarodnom galerijom portreta Tuzla, saopćila je Bosanska medisjka grupa.