Komentari (160)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ivo Andrić kaže: “Mene također ova sredina smrada, loja, lenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Beogradu nego u Bosni" Sve receno o njemu u jednoj recenici.
sta bi tek sad rekao, pitam kao bosnjak?
Znaci i tad je vidio lazno zaklinjanje u boga koju promovira sda, kao sto su ljenost i pokvarenost danas vidljivi u uhljebima ili neradnicima koji sjede po kafana i negativno komentarisu tudji uspjeh
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Mrzio Islam otisao u Beograd ... Kratko jasno
Ivo Andrić je inspirisao Milana Lukića. Da je bio živ 1992 bio bi potpredsjednik SDS-a. Da je živ danas bio bi u NiPu.
Ovaj je bio veci mrzitelj muslimana, nego Karadzic, Mladic i Boban skupa. Sva njegova dijela bila su inspirisana mrznjom prema muslimanima.
PRIKAŽI ODGOVORE (9)
Najveći Bosanac svih vremena! Sav honorar pokloniti bibliotekama Bosne i Hercegovine je bilo za dobro te zemlje! Dosta je knjiga izgorilo u Sarajevskoj vijećnici a isto tako je poznato da samo zao i primitivan čovjek može paliti knjige kao što su to radili nacisti! Beskičmenjaci ce ga osuđivati da je Srbin a istovremeno će dizati u nebesa Mešu Selimovića samo zbog imena, iako se izjašnjavao kao Srbin.Ćopić bi rekao:Znam ja nas,.ebo ti nas!
Nije ni čudo što je Andrić Ivo mrzio muslumanre kad mu je Turčin silovao prababu, on je Tursko kopile.
On nije nikad bio bh književnik, to su laži bošnjaka da bi se imali čime hvaliti, IVO ANDRIĆ je sam izjavio da pripada srpskoj književnosti, kao i mnogi drugi koji su znali ko su i šta su.
Dobio je Nobelovu zbog mržnje prema muslimanima kroz svoja književna djela kao sto je Na Druni ćuprija. Više je unio mržnje perom prema muslimanima i tako tom narodu nanio zla više nego sve četničke vojske.
Zapamtite, Ivo nas je zvao Turcima. On je sve samo ne bosanskohercegovacki pisac.
I jedan od najvecih sovinista i zacetnik sveg sranja koje nas je snaslo zadnjih 30 godina
Ovom smradu od Andrica treba kucu u Travniku srusiti , on je zacetnik bolesnih ideologija tipa da Mladic govori da ce u Srebrenici pobiti "Turke" kakve mi imamo veze sa Turcima ??
Niđe veze s nikim nemamo.
Čekamo da pavijani koji nisu pročitali niti jedno njegovo djelo krenu sa objašnjenjima da je bio mrzitelj ovoga ili onoga, da vrijednost djela i nije neka itd itd...
Nebitan lik skroz treba citat likove iz zadnjega rata treba gledat filmove svjedocenja iz zasnjega rata to nama treba sa bude farz Bosnjacima a ne ivo i kusturica😀😀😀 krleza i ostala g.....
Šta fali Krleži
Nadjite citate na netu, Ovaj pocinje sa "Zaraziti nekoga cekanjem"... naravno, od Ive Andrica. To je nasa stvarnost sto se tice situacije u drzavi BOSNI I HERCEGOVINI, odnosno nasih politicara u odnosu prema ljudima.
Pročitati samo islamsku deklaraciju,ništa drugo potrebno nije!
Najpoznatiji jugoslovenski pisac koji je nazalost imao patolosku mrznju prema Bosni,Bosnjacima,Turcima i islamu opcenito.Covjek koji je otvoreno provodio vrijeme sa nacistima i provodio njihovu propagandu.
Mustafa Busulandžić. Pisao je samo istinu koja se može pretočiti u prezentu.
Srpski nacista
Bio je Hrvat!
Njegova djela su kamen temeljac SANA-e
Ivo Andrić veliki književnik koji je govorio istinu, a svi znamo da istina zna da boli.
Govorio istinu da muslimane treba po skracenom. Sad tek u kaburu uziva u patnji.
Onda pročitaj šta Konstantin Nenadović 1883 u djelu "Kojekude Srbijo" kaže o srpkinjama...Turci birali su najbolje i najlepše Srbkinje koje su im se dopadale, pa su s njima pod ladnicama, ladovitim grmovima i lisnatim šumarcima ležali, valjali se, grljili i javno na sramotu pred očevima, braćom i muževima sa nesrećnim Srbkinjama blud u sred belog dana provodili. Ovakva grozna tiranija Turska po svoj jadnoj Srbiji carstvovala je.”
Bio je i ostao najbolji poznavalac duha Bosne i Hercegovine. Ako se misli ovog genija zlonamjerno ne izvlače iz konteksta u kome je pisao, može mnogo i da se nauči.