Kultura
749

Pogledajte ko je prošetao crvenim tepihom 21. Sarajevo Film Festivala

Piše: J. H.
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Nakon pića dobrodošlice na terasi Narodnog pozorišta u Sarajevu, uslijedio je defile crevnim tepihom brojnih poznatih ličnosti.

Kao i prethodnih godina, nevjerovatna atmosfera vlada na početku SFF-a. Crvenim tepihom su, između ostalih, prošetali Fuad Backović Deen, Aleksandra Kovač, Emir Hadžihafizbegović, članovi žirija Takmičarskog programa SFF-a, glumice Nives Ivanković i Jasna Ornela Bery, premijer KS Elmedin Konaković u pratnji djevojke Dalije Hasanbegović, šefica Ureda Vijeća Evrope u Sarajevu Mary Ann Hennessey, hrvatska dizajnerica Matija Vujica, teniser Damir Džumhur mnogi drugi.

"Prije dva sata sam stigao u Sarajevo sa dogovora za jedan novi film . Ovo je praznik filma. Sarajevo ima svoj endemski, najbolji festival. Taj miks vannastavnih aktivnosti je nešto što je samo po sebi presedan. SFF je poseban festival", kazao je glumac Emir Hadžihafizbegović.

"Nije me bilo 10 godina u Sarajevu i drago mi je da sam ovdje, po prvi put na SFF-u. Posebno me interesuju kratki filmovi", kazala je Kovač koja je na SFF stigla u pratnji Deena.

"Čast mi je da Sarajevo ima ovakav festival", kazao je Deen.

Izeta Građević, kreativna direktorica SFF-a, kaže da je prezadovoljna organizacijom Festivala.

"Bilo nam je jednostavno napraviti dobar program. Neke godine su malo manje produktivne, ali ovo je jedna od najboljih. zadovoljstvo nam je da pokažemo šta znači jedna dobra filmska godina u Sarajevu", kazala je ona.

Na crvenom tepihu je i interpretator sevdalinki Božo Vrećo koji je dobio ovacije od publike.

"Hrabrost", bio je odgovor Vreće na pitanje novinara šta nosi ispod suknje u kojoj se pojavio na crvenom tepihu.

Nakon crvenog tepiha uslijedit će projekcija filma "Druga majka" rediteljice Anne Muylaert čime će zvanično početi 21. Sarajevo Film Festival.

SFF