Komentari (227)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ali zato u ovo periodu, otkako je zatvoren Muzej, izgradjena su 3 nova shopping centra. Mene je stid kad mi prijatelji dodju iz inostranstva i ne mogu ih u Muzej odvesti jer je zatvoren. Zaista sramotno, politicari imaju automobile na racun drzave, imaju vozace na racun drzave, imaju vile.. ali je muzej, Zemaljski muzej zatvoren!
O ne nisam mislila na dijasporce, takvim ljudima je vrhunac desavanja korida u Cevljanovicima.. Mislila sam na prijateljstva koja sam sklopila tijekom svojih putovanja, pa su sad ti prijatelji odlucili da posjete BiH :)
Da nije dijasporaca penzije nebi imali .. od dijasporaca se godisnje uloje znacinpazi sad 4.5 milijardi , 'MILIJARDI ZNACI' .. I kao sada nam oni ne valjaju papci ... da nema tih 4.5 milijardi niko penzije vidio nebi ...
Nama i ne treba muzej kad smo primitivni zaostali neandertalci, kojima je jedina zanimacija korida i ispijanje rakije uz narodnu muziku
Ne konam kako drzava dozvoljava da ovi "zaposleni" samoinicijativno drze zatvoren muzej??? A unutra zive, rostiljaju, ispijaju kafe... Sigurno su rasprodali sve da si namire plate. Gdje tu logika?
Ova vlast nemože osim zatvorit još koju ustanovu al bitno je da imamo tržnih centara bez obzira što nemamo kinte............samo za strance i političara je ova zemlja
vazno je da je muzej prvog predsjednika otvoren
J*beeM ti drzavu i gra?ane koje zive u njoj!
Velika sramota za Bosnu i Hercegovinu, a jos veca za Sarajevo, pa svugdje u svijetu se muzeji cuvaju i posjecuju, samo nasu vecinu to ne zanima, koji ste paraziti samo.
Zalosno je sto vec dugo zelim posjetiti muzej (znaci doci,platiti ulaznicu i razgledati) i nisam u mogucnosti!! Kao ni drugi gradani i brojni turisti :(
Ovaj muzej spolja skoro pa ko White House u Washingtonu
Ovo je sramota cijele drzave i svih vladajucih struktura. Dosle gedze na vlast pa ne mare za kulturu,oni posjecuju koride i ostale "hrkljuse".
kakva je ova nasa drzava, FUJ
najzastupljenija disciplina u BiH = kačenje na budžet.
Crni sine Ilko De mi reci što to vi baštinite iz srednjovjekovne Tvrtkove Bosne, možda vjeru, kulturu, običaje, narodnu nošnju, imena, kuhinju... Ma ništa vi Tvrtkovo ne baštinite! Vi ste nusproizvod Turske okupacije ovih prostora, čiji su simboli stoljećima bili zelena zastava sa zvijezdom i polumjesecom, odnosno Islamski simboli! Kakve vi veze imate sa Papinskim znakom ljiljanima, koji su bili simbol odanosti Papi i katoličanstvu? Nikakve! Ljiljane su kao simbol koristili svi katolički kraljevi tadašnje kršćanske Europe, pa tako i Tvrtko na svome grbu. A zastavu sa ljiljanima ex RBiH predložio je HDZ, koji je skupa sa kardinalom Puljićem istu i osmislio, te je ista 92. godine izabrana kao prijelazno riješenje. Tako da mi je tragikomično kada se musliman poziva na Papinske ljiljane, koji su za vas prije 90-ih godina bili samo mirisavo cvijeće i ništa više.
Jebo muzej dajjj Djamija daj djamiju svakih 100 metara !!!!! Ovamo ljudi protestvuju zbog trgovinskog sporazuma hahaha a sta mi protestvujemo !???? Svaki dan pucnjave , ubistva , pljacke, .. muzej godinama zatvoren ... dizu se zgradurine parka nemamo ... ja mislim da mi nismo izasli iz stadija naendertalaca da se radi o nekoj glupoj sali .. bio sam i Sarajevu citav rat alo sam cesto cuo da su Bosnje picke najvece i jedan drugom da podmecu ... to tada nisam razumio ...
Kakav je to narod i kakva je to drzava bez muzeja !!!???
Danas vidim na semaforu gdje se ulica s Vraca uliva u Zagrebačku, između zgrada nikla još jedna beronska rugoba, koja ne treba nikome, uništava to malo zelenila što je još na Grbavici ostalo. Za takve stvari ima novca i država se uredno brine oko izdavanja dozvola i uzimajući zasigurno lovu za to. A zato možda najveće blago grada, Zemaljski muzej, mora obijati sudove da bi se znalo ko mu je vlasnik. Ne brinite, sudovi to neće otkriti, suviše su pod paskom politike da bi presudili protiv "državnih" intersa. Zato i kada firme tuže zbog poreskog reketa gube, a u rijetkim slučajevima kada i presude, ako je strani interes u pitanju, poreska i ministarstvo ne čuju i ne vide, nove inspekcije dolaze, ne vračaju porez itd. Korupcija i kultura ne idu ruku pod ruku. Zato vlastima svih boja odgovara zatvoren muzej, tupava javnost (i ovdje ima dosta komentara koji to dokazuju) a s manje ili nikako love za muzej njima ima više.
izgleda ko drzava sta drugo reci,ovde su mezarji i groblja naj ljepsa mjesta.