Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
gospodo, ako smatrate da možete originalnije, bolje, prestižnije projekte napraviti, zašto ih ne napravite i dokažete da ste u pravu? Standard u teatru ne postoji. Činjenica da svjetski eksperti u tom polju cijene Pašovićev inovativni repertoar ipak govori nešto o njegovom legitimetu. Također, da ne zaboravimo da je Pašović bio dekan i još predaje na Akademiji Scenskih Umjetnosti u Sarajevu. @@daren, a ko je onda taj ko za manje para može napraviti originalnije? Ako mislite da ste dobri finansijski savjetnici, prijavite se na poziciju i objasnite im gdje su mogli troškove smanjiti i kako...
Bas! Sva sreća pa imamo jednog Harisa Pašovića koji uze vecinu para za koje netko kvalitetan moze napraviti mnogo vise i mnogo originalnije!!! A slazem se sa tobom, jer sve sto on radi je ustvari klasicni \"pokusaj\" necega sto je vec negdje uradjeno ili on vidio negdje, pa sad pokusava biti originalan u nasoj mahali.
E moji \"kulturnjaci\" prvo promislite o kome pište komentare ;) Sva sreća pa imamo jednog Harisa Pašovića koji bar pokušava da nešto uradi u ovoj, kahm, državi.
De se malo \"urazumi, prije no sto nesto pocnes da pises! Kako i sam kazes \"kulturna scena Bosne i Hercegovine je ipak zaslužila neko dostojanstvo\", pa tako ista poslije svega ne zasluzuje degradaciju teatra i cjelokupne kulture sa \"gospodinovim\" kvazi projektima
Kad gledate predstave East West Centra (ako ih gledate) zamolio bih vas da malo dublje razmislite o njima. Da predjete svoje predrasude prema svojoj kulturi i zapitate se šta autor želi da kaže. Gospodin Pašović zajedno sa East West Centrom je osoba koja je pokrenula više u posljednjih par godina nego što je ijedan političar. Naravno da će se žaliti na to kako naša Zemlja gleda na kulturu. Takav stav nas degradira ispod našeg nivoa. Kulturna scena Bosne i Hercegovine je ipak zaslužila neko dostojanstvo, iako je to možda strana riječ za vas, političare.
to onaj isti pašović što se - evo po ko zna koji put - kači na državne jasle i kuka kako nema para, a vamo nudi bezze predstave, fol eksperimentalne, a u drugu ruku zatvara institucije koje jedine čuvaju KULTURNO NASLJEĐE bih? onaj koji kaže da u galeriji nije bio 16 godina, ali ZNA da oni ne organizuju izložbe i slično? koji kaže da GALERIJA treba organizovati posjete klinaca iz kiseljaka i istočnog sarajeva - pa nek pita direktora Tate Gallery kad je zadnji put organizovao posjetu srednjoškolaca iz liverpoolea? u cijelom svijetu su takve institucije, plus muzeji, na državnom budžetu upravo zato jer PO DEFINICIJI ne mogu biti komercijalne. čak galeriju poslije rata nisu popravili naši nego Pro Helvetia, švicarska organizacija, ali će joj haris stati nogom zavrat ne bi li i njihovu lovu prebacio u svoje pseudomoderne \"projekte\". srbi nam granatama nisu za 4 godine uspjeli uništiti dokaz o postojanju naše kulture, ON jeste - tužiti ga za genicod prema Bošnjacima
Haris Pasovic je obicna seljacina sa manjkom kreativnosti i talenta! Dovoljno je vec novca uzeo, a sta je od toga proizaslo? Harise, imas li ijednu predstavu da vrijedi? - NEMAS!¨
Samo cu ti rec, MRS! Tvoja zadnja predstava je obicno narodnjacko sr.anje uz narodnjacku muziku. Valja je to ta kultura o kojoj pricas. Imas te kulture na pinku kolko hos.
Harise, zar ti u nekom od prošlih tekstova ne izjavi kako političari i ministri ne znaju šta je kultura i da ih ista ne zanima? Sad bi ipak ponovo uzeo para od njih?Zaboravih, to je bilo kada si pljuvao Umjetničku galeriju, a ti si ipak veći i od Umjetničke galerije!