Kultura
0

Ovogodišnje "Šantićeve večeri poezije" od 15. do 20. septembra

FENA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
U organizaciji Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva Prosvjeta Gradski odbor Mostar i Srpskog pjevačkog i kulturno-umjetničkog društva Gusle Mostar, od 15. do 20. septembra, održat će se 96. izdanje "Šantićevih večeri poezije".

Svečano otvaranje "Šantićevih večeri poezije" održat će se u utorak, 15. septembra, u 19 sati, u atriju Vladičanskog dvora u Mostaru, uz nastup filmske, kazališne i televizijske glumice Vesne Čipčić i Udruženja pjevača operne muzike Figaro.

U srijedu, 16. septembra, u 19 sati, u atriju Vladičanskog dvora u Mostaru, Vesna Čipčić izvest će monodramu "Oscar i mama Rose".

Knjiga "Hronologija života Alekse Šantića", autora Šemsudina Zlatka Serdarevića, bit će predstavljena u četvrtak, 19. septembra, u 19 sati.

U petak, 20. septembra, u Gradskoj galeriji u Nevesinju održat će se poetsko veče "Druga Šantićeva kuća", u saradnji sa SPKD Prosvjeta OO Nevesinje.

U subotu, 19. septembra, u atriju Vladičanskog dvora u Mostaru, na redu je program "Večer s Vesnom Kapor", s početkom u 19 sati, a posljednjeg dana, 20. septembra, na istom mjestu učenici Koledža ujedinjenog svijeta Mostar izvest će poetsko-muzičko-scenski program "Sa Šantićem oko svijeta".