Komentari (120)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
čega se pametan stidi,budala se ponosi! njegoš je genocidni smrad,koji je bio inspiracija srpskoj gamadi da počini genocid nad Bošnjacima!!!!!!!!
BH munja Sine u skolu i pa ces znati da se Njegos samo davao celokupni sud o dogadjanjima vremena koji je ziveo. Verovatno nemas predstavu kako je izgledalo doba pod okupatorom. Ah da oni za vas nisu bili okupatori BiH. A toliko se kunete u Bosnu.
@luna genocidna smraduljo,pametnija si kad šutiš! Očito ti uživaš čitajući ovog genocidnog bandita, ................i zato si tako "obrazovana"!!!!
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
Čuj "hrvatski književnik"? :D Rođen i školovan u Sarajevu, živi u Zagrebu, član P.E.N. Centra BiH i Hrvatske, a hrvatski književnik? To je kao reći da je Džeko talijanski fudbaler.
...pa jbg vidis da su nam uzeli sve sto valja...
Niko nam ne uzima, problem je ako se sami odričemo. Jergović može biti bosanskohercegovački i hrvatski književnik a nikako hrvatski. To mogu ovi novinari koji vjerovatno i ne znaju ko je taj čovjek proizvoljno pisati nebuloze.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Čestitam Jergoviću, svaka čast! Nije ni jedna lokalna nagrada vrijedna vaše književnosti, ali hvala im da postoje.
Obozavam ga citati.
Jergović često pominje pojam višeslojnog identiteta, o tome kako u jednoj osobi nikad se ne nalazi samo jedan identitet nego se uvijek radi o više identiteta. Kao što se u njemu nalazi i Sarajlija i Zagrebčanin i Bosanac i Hrvat i Srbin i Jugoslaven.. Tako da velika je greška nazvati ga "hrvatskim književnikom".
Cestitke od srca Miljenku, obozavam njegovo pisanje.. Samo jedna napomena Miljenko je sarajlija..
Војвода Станко Чудне бруке, грдне мјешавине! Чујасте ли како се појаше? Залуду се недружина друже, све некакви приговори стари: Милош, Марко - Мујо и Алија! Приправља се, док одједном пукне; већ превире капа на све стране. Вук Мандушић Ема шта се друже с крвницима, а у један кота да их свариш, не би им се чорба смијешала! Вук Мићуновић Безобразне, обрљане курве, повукуше те нам образ грде! Јуначкога не знају поштења, а не би се вукли за Турцима. Мрзни су ми они него Турци, а не мислим за њих ни за Турке. Бадава се инате с Турцима кад им лижу, ка пашчад, сахане!
Veoma dosadan pisac tako da je sa pravom dio suvremene hrvatske knjizevnosti :-) Ako vas ne smaraju dovoljno tipovi kao sto su Aralica, Kusan, Tribuson ili Pavlicic, tu je dobri stari Jergovic. Hrvatske uspavanke :-) I gori od Miljenka su dobijali nagrade pa treba oprostiti ziriju.
Kakav Njegos takav i dobitnik nagrade
Ne znam o kakvoj genocidnosti Njegoša pričate, kad je on samo opisao događaje sa početka 18tog vijeka, kako ih je on znao. Glavni akter Gorskog vijenca nije Njegoš nego vladika Danilo, tako da vladika Danilo može biti genocidan, a ne Njegoš. Pročitajte nešto, pa onda pljujte. A samo da napomenem, u Podgorici ima medresa koja se zove ''Mehmed Fatih''. Ako ne znate ko je Mehmed Fatih, pročitajte. Interesuje me mišljenje Bošnjaka o tome...
@zakzak Istraga poturica se desila početkom 18. vijeka, dakle oko 100 godina prije Njegoša. Gorski vijenac je drama, a ne istorijska hronika, tako da nemam pojma šta misliš pod ''izmišljotinama''. Nego, ne reče svoje mišljenje o medresi koja nosi ime po osmanskom sultanu koji je osvojio Carigrad i Balkan? Medresa sagrađena u 21. vijeku, za razliku od Gorskog vijenca napisanog prije 200 godina. Sve to sankcionisano od IZ Crne Gore kao i Bošnjaka u Crnoj Gori.
Od književne nagrade do šupka i četnika i ustaša i balija... Pozdrav Sarajevu, najvećoje svjetskoj selendri na sve četiri strane šaljem, kao i isfrustriranim Bosancima i Hercegovcima, kako god se zvali i smatrali.
Hvala, uvrijeđeni selendraš. Nego, pokušaj nešto kao Jergović napisati.
E, upravo o tome sam pisao. Hajdemo, još potvrda molim.
" Bez muke se pjesna ne ispoja, bez muke se sablja ne sakova! Junaštvo je car zla svakojega, a i piće najslađe duševno, kojij em se pjane pokoljenja. Blago tome ko dovijek živi, imao se rašta i roditi! Vječna zublja vječne pomrčine"
njegos je bio vlah cincar koji se predstavljao kao srbin,pored toga sto je pisao genocidno protiv muslimana sve je radio da crnogorce proglasi srbima
Cuj nagrada zlocinca Njegosa koji je pozivao na rusenje dzamija, progone i ubistva muslimana a ponajvise Bosnjaka.E svasta
Ko uopste voli muslimane?
Vi stvarno kao da ste na drogama! U Njegoševo doba nije vas bilo nigdje jedino ako ste Turci sory!
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Cestitam "rundo"!