Komentari (160)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
nikog nije briga za ljude a ne za stecke da ne kazem kamenje...
http://img718.imageshack.us/img718/817/mapazu.jpg Mapa stećaka...70% svih stećaka u bih nalazi se u RS i tako moraju biti i registrovani. Nikakva BiH i slicne stupidarije.
@dorndickhauzen uci sine historiju jer tim sto govoris vrijedjas sebe, stecak se nalazi na prostoru srednjovjekovnog bosanskog kraljevstva a neki manji primjerak se moze naci na pogranicnim dijelovima - granice sa Hrvatskom, Srbijom i Crnom Gorom i zbog toga su stecci u UNESCO upisani kao spomenici ove 4 drzave al taj naglasak na zastupljenosti stecaka na prostoru bosanskog kraljevstva jasno govori o cijim se spomenicima radi. Jedino ako nije mladic 'izlio' neki po palama i sl 90tih pa pravite novu historiju u vasim krugovima, na sto imate pravo normalno, sta ima veze sta svijet citav zna bitno je sta se kod vas prica :)
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
danas balvani sjede u institucijama pa je ovako nešto i za očekivati...
hhehehe,sjajan komentar
Srbi su Turci:
https://www.youtube.com/watch?v=R0nGlsu-xVQ
Svi smo mi balvani!
Balvanasi u Kninu dizali Balvan revoluciju u avgustu 1990-te. 5 godina poslije, u avgustu 1995, Oluja ih oduvala. Traktorijada...
kulturno-historijsko naslijeđe,baš sam sad bogata, puna sam kao ova šuma stećaka
narodu bilo dosadno pa klesali kamenje
Ma od balvana se moze zaraditi,a od stecaka ne moze.
"Ti koji prolaziš projdi u miru i ne spominji si i ne gonetaj grijehe naše. Zalud ti je taj posao. Naši dani su izbrojani, naše noći potrošene, naši grijesi dim. Svojih koraka se plaši, oni će ti glave doći na putu kojim hodiš..." Jedna od brojnih neprolaznih mudrosti, uklesanih na nasim stećcima. Ali izgleda da ih nismo dostojni...
Svakoga dana u svakom pogledu sv vise nazadujemo.....
stećci se ne jedu
Ne..nisi valjda probao..
sisanje motke! ..ili balvana....
nama nista nije sveto osim para
moraš biti pećinski čovjek pa da ovako zanemariš kulturno-historijsko naslijeđe...
Ozren je planina koju su okupirali srbočetnički degenerici pa nije nikakvo čudo što se prema bosanskom blagu odnose kao prema paru poderanih čarapa!
balvanima balvani važniji od stećaka
baš su mi stećci važni u životu,za mene je to obično kamenje..
Yok eto ti idi da zivis u zamisljenu kraljevinu Nigdjezemsku i pricaj esperanto..
kome ces stecak prodat...
taa ce stecak