Javorov do
35

Na Bjelašnici počeo 9. Javorwood Festival koji će trajati do 5. augusta

N. C.
U utorak, 1. augusta, je počela umjetnička rezidencija 9. Javorwood Festivala, koja će trajati do subote, i ugostit će ukupno 12 umjetnika iz BiH i regije.

Na glavnom, finalnom danu festivala, u subotu 5. augusta će biti predstavljeni svi radovi, djela, performansi, predstave, sa bogatim muzičkim programom na dva stage-a, kao i kreativnim radionicama za djecu i odrasle.

Za vrijeme umjetničke rezidencije je od srijede svako večer organizovan DJ u periodu od 18.30 do 21.30 sata, i u tim danima je ulaz besplatan, a na završni dan, u subotu, 5. augusta, posjetitelje očekuje raznovrstan program. Balkanska pop zvijezda Tijana Dapčević je ove godine glavni gost, a pored nje publiku će rasplesati irski bend O’Konrads, zatim DJ Jasmina, De Fkt i Flash, DJ Sahfi, bend Domine, DJ Anima, a očekuju nas i predstave od glumaca Stefan Ostojić, Nikola Milaković, cirkuski performans od brazilskog dua Cia Palma, te mnoge druge zanimljive izvedbe.

Kompletan program za 5. august se nalazi na web stranici festivala www.javorwood.com. Karte su u pretprodaji 12 KM, i možete ih uzeti online preko kupikartu.ba, ili na svim njihovim prodajnim mjestima ili u restoranu Javorovog Dola. Na glavni dan se na ulazu festivala karta naplaćuje 15 KM. Za djecu nema pretprodajne cijene, karte su 5 KM i u pretprodaji i na dan festivala. Ovaj jedinstveni umjetnički festival je specifičan po tome što već devetu godinu promovira prirodu i umjetnost i što daje umjetnicima priliku da kreiraju zajedno u prirodnom ambijentu, i daje posjetiteljima mogućnost da prate njihov proces rada i da na glavni dan vide jedinstvena djela i nastupe koje nikad do sada nisu vidjeli.

Javorov Do se nalazi na Bjelašnica, 2,5km od ski centra Bjelašnica, i popularno je izletište za mnogobrojne ljubitelje prirode iz Sarajeva, a i šire.

Posjetite Javorwood 2023., inspiracija u svim oblicima. Sponzori, medijski pokrovitelji i prijatelji festivala: Općina Trnovo, Mibo Komunikacije, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Bh Telecom, Carlsberg, Telemach, Red Bull, Monti, Komochem, Hayat, Klix, Metromedia, Rsg i Antena Sarajevo, kupikartu.ba