Open City Mostar
27

Mostarci prvi put u gradskom parku uživaju u kinu pod otvorenim nebom

G. Š.
(Foto: G. Š./Klix.ba)
Mostarci i njihovi gosti koji vole sedmu umjetnost večeras uživaju u posebnom ambijentu velikog gradskog parka, koji je prvi put u najvećem hercegovačkom gradu, postao kino pod otvorenim mostarskim nebom.

Večer za filmoljupce pod mostarskim nebom je organizovana u sklopu festivala Open City koji se u organizaciji Evropske unije i Grada Mostar organizuje treću godinu za redom u cilju da se kroz umjetnost, kulturu i muziku kao univerzalni jezik, građani toga grada i njihovi gosti zbliže i zajedno druže.

Tako je 21 sat počelo prikazivanje najnovijeg nastavka kultnog serijala Nemoguća misija, uz poseban scenski ugođaj kako bi okupljenim filmoljupcima doživljaj kina pod zvijezdama bio potpun.

Prije toga je u prilagođenom terminu najmlađim filmoljupcima Grad Mostar poklonio besplatne kokice i sokove kako bi u potpunosti uživali u filmu Ninja kornjače Makljaža s mutantima.

"Ovo je samo jedan u nizu od brojnih kreativnih sadržaja koje planiramo ponuditi svojim sugrađanima", naveli su organizatori.

Open City Mostar 2023 je svečano otvoren 23. augusta i kroz 16 dana trajanja donosi tokom 14 događaja na pet lokacija: Plato ispred Gimnazije Mostar, plato ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače, Muzički centar Pavarotti, Hamam Stage i park Zrinjevac.