Komentari (26)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bravo Bošnjaci. Bitan je Lukas, koga još knjige zanimaju? Gadi mi se ovaj grad i država.
koposjecuje sajmove, jer vec dugo nisam takav, mogao je vidjeti da je na beogradskom uz manje izuzetke vecinom bilo snizenje knjiga u prosjeku oko 20 % na frankfurktskom sajmu knjiga bi se tome nasmijali, zasto ici da kupujes snizeno 20 % izdanja pogotovo ako nisu recentna nego su to knjige koje u prosjeku vec oko 6 mjesecido godinudana stoje u knjizarama, druga stvar i same knjizare imaju cesta snizenja od najmanje 20% treca stvar je da ovaj prostor od 24 miliona je izuzetno internetski aktivan jezicka barijera ne postoji knjige se skeniraju i citaju, peta stvar je da je cjena knjige s obzirom na nase uvjete zivljenja zaista bezobrazno skupa, najmanje 30% izdanja ide ili u reprint ili se ponovo stampaju stara izdanja bez bitnijih prevodilackih intervencija, sesta stvar je stonasi izdavaci kaskaju za svjetom dok oni prevedu knjigu i plate mizerno prevodiocima ti si vecna internetu procitao knjigu na engleskom, sedma stvar je sto je npr sarajevski sajamposto sajam za prodaju bizuterije.
Narod nema para za hljeba a kamoli za knjige,drugo knjige su uzasno skupe-izdavaci i stamparije u nezasita banda lopova a trece za Bosance je poznato da su gadljivi na knjigu-nasli su jednom dlaku u njoj !!
Uh ja bih sad iz Amerike navratio da kupim knjiga za jedno $400 dolara, al mi se ne da.
ja sam vala bio i skršio petobu na dva toma petog nastavka pjesme leda i vatre i drugi dio knjige mrtvih(koju toplo preporučujem ljubiteljima misterije i trilera),a cijene su tako tako malo niže nego u knjižarama al ako se malo cjenkaš možeš i dobro proči
Zna li neko koliko kosta ova knjiga od J.K.Rowling ???
Pa kao da ce ih neko citati. Meni se smiju sto ispite spremam iz knjiga, posebno sto jos dodatno trazim literaturu iz struke. Omladina dakle nece ni za fakultet knjige da cita, nego uce napamet iz skripti odgovore, a beletristiku da i ne spominjem, vecina ne zna ni sta ta rijec znaci. Nego, bitno se uslikati na kafi da si bio pa stavit' slike na facebook i odigrat' kladionicu, a to sto se drustvo kulturno i naucno srozalo na malu manjinu malo koga interesira.
Što više čitate u životu, to vam je sve jasnija u očima šuma iza drveća, a u državi u kojoj živimo to nije dobro jer dovodi do depresivnih stanja i ogromnih frustracija. Tako, najbolje je malo čitati ili skoro uopšte ne čitati i tada vam je život u Bosni normalica i bombonica:)
Dojmila me se rečenica koju sam čuo na sajmu u razgovoru koji se odvijao u mojoj blizini :"E moj profesore,da znaš kako mi te gledati da hodaš sajmom,a ne možeš sebi priuštiti da kupiš neku knjigu."
NIJE KRIZA VEC 1. SVAKI PUT ISTE KNJIGE 2. PRESKUPE KNJIGE 3. SVAKO MJESEC DANA NEKAKAV SAJAM KNJIGA
Molim Hm-a / Hm-u da me malo educira i objasni 'Sta sajam zapravo znaci'.
Ruku na srece cijene knjiga na sajmu kod BiH izdavaca su bile iste kao i u redovnoj prodaji, cemu onda sajam? Snizili su neke knjige koje vise niko ne kupuje pa su im visak ili sta vec ali i to veoma rijetke da se razumijemo. Cak su neke knjige bile skuplje nego u redovnoj prodaji sto me jako iznerviralo. Ono sto zelim reci isto tako je to da su izdavaci iz Srbije imali znatno nize cijene od domacih, tako da nije bilo njih iskreno ne bih nista ni kupila. A nasi izdavaci kada naredni put budu organizatori i ucesnici nekog sajma, neka se prvo educiraju sta zapravo sajam znaci.
NARODE STO MANJE CITAS MANJE ZNAS, A TO OVDASNJIM KURTONIMA NA VLASTI ZNACI PUNO.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=PxfCY8d5V4M Izlog knjige
Za tvoju informaciju, knjige čitam od svoje pete godine, te sam do sada, pročitao ogroman broj knjiga !! A ogromnu ljubav, koju imam prema knjigama, dugujem svojoj majci i svom ocu, koji je nažalost umro prije pet godina.
PA NORMALA, OVI STO BI IH KUPOVALI NEMAJU Z AHLJEBA KAKO TREBA, A OVI STO IMAJU I ZA HLJEBA I ZA SVE OSTALO, ONI NE CITAJU KNJIGE.... :)
joj suplje vise sa krizom, marketing ne radi posao kako treba, sales team ne radi posao kako treba i opravdanje kriza..malo se potrudite!