Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ivo Andric, najveci pisac BiH, Jugoslavije i ovog dijela svijeta... i jedan od najboljih pripovjedaca 20 vijeka na cijeloj zemaljskoj kugli :-)))) Na Drini cuprija je najbolja knjiga ikada napisana o Balkanu tek poslije nje je Black Lamb and grey Falcon od Rebeke West...
Što je nije sebi na nadgrobni spomenik zalipio..ŠTO ĆE NAM JOŠ JEDAN MRZITELJ BOSNE I BOSANSKOG
Dizemo spomenik osobi koja je mrzila Bosnu i Hercegovinu i sve cinila da ista ne postoji. Ambasador kraljevine jugoslavije u nacistickoj Njemackoj. Osoba koja je sa sumljivom prosloscu sklopila savez sa bravarom i kao mnogi kraljevi ljudi uspjwla da nastavi da djeluje u bravarevom rezimu. Jedna od poznatijih osoba sa andricem je i cubrilovic koji je sa andricem pisao djela istrebljenje arnauta. A nece djabe krme kusturica da nazove smrdljivo selo andric grad
On bio abmasador a 99 posto muslimana se borilo u fasistickoj vojsci. Jedina njegova krivica je sto je do tancina opisao postanak i nastanak poturceno janjicarskog plemena na ovim prostorima i upoznao svjet sa cinjenicama.
Ja ti kazem jednu istinu i ti meni odmah laz. To je odlika bravare og rezima. Sta ti mislis ko se to borio u muslimanskoj bosni u partizanima. Srbi su bili u cetnicima a hrvati u ustasama. Zato ne laprdaj. Nego citaj glupane.
Hebao vas vise Ivo Andric. Uzasno los pisac. Proslavio se samo zbog nacionalista koji ga svojataju da se mogu kurciti cija je Nobelova nagrada.
Nije ovo skulptura Ive Andrica, nego reljef njegovog portreta (skulptura u sirem smislu rijeci jeste).