Galerija "Novi hram"
0

Izložba crteža i slika Antona Cetina

FENA
Galerija Novi Hram
Galerija Novi Hram
U organizaciji Franjevačke galerije u Širokome Brijegu od 5. do 22. novembra, u Galeriji "Novi hram" u Sarajevu bit će organizirana Izložba crteža i grafika profesionalnog umjetnika Antona Cetina.

Kako je za Fenu izjavio umjetnik Anton Cetin, riječ je o četrdesetak radova s motivima Eve, "žene kao predmeta ljepote, vrijednosti i obećanja u njenoj božanskoj ulozi."

Cetin ovih dana priprema i svoju samostalnu izložbe u Torontu, u Canadi, u poznatoj Galeriji "Moos" u kojoj izlaže 25 pariških radova: slika, crteža i kolaža nastalih između 1966. i 1968. godine kada je živio i radio u Parizu.

O Antonu Cetinu koji je rođen u Bojani, u Republici Hrvatskoj, 1936. godine, a živi i radi kao profesionalni umjetnik od 1968. godine u Torontu, snimljeno je nekoliko dokumentarnih filmova.

Za svoj rad od Vlade Republike Hrvatske primio je dva odličja: Red Danice hrvatske s likom Marka Marulića za posebne zasluge u kulturi i Red hrvatskog pletera za poseban doprinos i ugled Republike Hrvatske i dobrobit njenih građana.