Kultura
0

Izložba "10 godina MMC-a u susret 40 godina kluba Palach"

Sarajevo-x.com
U Muzeju Moderne i Suvremene umjetnosti MMSU Rijeka, otvorena je izložba "10 godina MMC-a u susret 40 godina kluba Palach", koja predstavlja četrdesetogodišnju historiju Kluba Palach i desetogodišnje djelovanje Multimedijalnog centra kao prostora alternativne kulture, afirmiranog i izvan grada Rijeke.

Na ovoj retrospektivnoj izložbi pored autora Tomislava Gotovca, Marka Brecelja, Ivana Kožarića, Svena Stilinovića, Vlaste Delimara, Laszloa Kerekesa, Sandra Đukića, Davida Belasa, Nemanje Cvijanovića, Ninija Cinottija, Vladimira Dodiga Trokuta, Francija Blaškovića, selektirana su i dva autora iz Bosne i Hercegovine: Jusuf Hadžifejzović i Andrej Đerković.

Na izložbi je posebno istaknuto djelovanje MMC-a na području vizualnog stvaralaštva, s naglaskom na djelovanju Galerije O.K., te projekte FONA, Goli otok-Novi hrvatski turizam kao i performerske aktivnosti umjetnika vezanih uz MMC. Izložbu prati i prezentacija bogate historije muzičkih, modnih, izdavačkih te drugih kulturnih fenomena koji su svoje ishodište i prostor realizacije doživjeli u Klubu Palach i MMC-u.

Izložba je organizirana u saradnji MMC-a i Muzeja Moderne i Suvremene umjetnosti, čime se ukazuje na komplementarnost djelovanja oficijelnih i alternativnih ustanova u kulturi te se na razini vodeće gradske ustanove predstavlja iznimno važno djelovanje od 60-ih godina do danas. Koncepciju izložbe uradili su kustosi Branko Cerovac i Krešo Kovačićek. Izložba će biti otvorena do 26. augusta.