Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zašto više ne kažete šta je problem. Evo ja ću. Muslimani hoće da se od zajedničkih para (BiH) samo finansiraju institucije u Sarajevu. Ostala dva naroda se s tim ne slažu. Prosto je to. Neka muslimani dignu ruke da zajedničke pare idu i u Mostar i B.Luku i eto para i u Sarajevu. I manite više te šuplje. o turci
Sekib Ramic prijeratni vozac kamiona :))
VRATITE NAM KONOBARA SANJU!
Da su SDP-u Bogic, Dizdarevic, Komsic i jedan i drugi, ovog problema nebi ni bilo. Za vrijeme Silajdzica ovaj problem nije ni postojao. Zlatko i njegovi poltroni nemaju dostojanstva, kulturnog, nacionalnog, drzavnog, ljudskog.
Pa lokalnu samoupravu već imaš kroz mjesnu zajednicu općinu i kanton. Koliko mi je poznato nekoliko ministarstava već ima u Mostaru ili dijelova Federalni Agromediteranski Zavod Mostar Federalni Zavod za statistiku Federalno Ministarstvo Prometa I Komunikacija Federalno Ministarstvo Trgovine Ministarstvo financija Federalni Zavod Mio/Pio Ministarstvo Privrede Poduzetništva I Poljoprivrede Bivše federalno ministarstvo odbrane, itd.... Od kulturnih institucija stvarno nisam upoznat ali mislim da i njih ima poput instituta za očuvanje spomenika , Agencija za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje BiH Agencija za promociju stranih investicija Agencija za sigurnost hrane BiH Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke Institucija ombudsmana za zaštitu potrošača u BiH Institut za intelektualno vlasništvo BiH Privredna/Gospodarska komora FBiH itd......
A koje su to institucije u Mostaru koje finansira drzava? Daj bola, Sarajevo je postalo novi Beograd. Jos samo fali da posalju vojsku na nas i kopija bi vrlo slicna bila originalu. Dosta vise, zelimo lokalnu samoupravu. p.s. Nism za treci. To nam ne treba.
Postoje institucije i u Mostaru i Banjaluci koje se finansiraju iz državne kase, mada ne vidim razloga da se tu nešto treba izjednačavati jer je glavni grad BIH još uvjek Sarajevo i nadam se da će tako uvijek i ostati. Onda bi se trebale pobuniti i Pale i Prnjavor i Ljubuški i Grude, Bihać i Tuzla itd... zašto kod njih nema državnih institucija.Pa neće predsjedništvo BIH biti u nekoj općini sa dvije tisuće stanovnika.
EVO JA CU VAM RECI: MOZETE SE OBRATITI SLUCAJNOM PROLAZNIKU, ILI LAZOVU SULJI, A MOZETE PRIUPITATI ZA POMOC I FAHRA ZIDARA. SVE SU TO CLANOVI VASE NACIONALNE BIBLIOTEKE.
Zašto samo institucije kulture??? Ima još firmi sa nerješenim statusom a kojima je osnivač država. Zašto ministarstvo pravde ništa ne radi povodom tih pitanja. Na koji naćin su do sada egzistirale te institucije i kome su plačale dadžbine???? Žalosno je da su institucije koje su formirane još prije pedesetak godina uništene i stvorene nekakve nove paralelne.
eh moja napaceni nar0de opet glasajte za SDP I SBB ONI VAS RUSE I DODIKU PUSE