Iz zeničke izdavačke kuće tvrde
0
IK Vrijeme i NAM Tuzla na meti medijskog linča?
Komentari (8)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Šteta što je samo medijski linč! Kada se malo zaviri u udžbenike koje oni izdaju, onda se vidi da ovi izdavači zaslužuju i kojekakve druge vrste linča.
nali jadni trgovci su ovi dripci.
Vlasnik NAMa je uspjesan poduzetnik koji je krenuo sa kopirnicom. Toliko je uspjesan da je tokom nedavne SIPINE kontrole svih kkopirnica zaobidjena njegova najprometnija puna snimljenih kopiranih udjbenika. A o tajnim stamparijama na crno neka pricaju zaposleni, samo da ih POLICIJA pita, ako hoce?
možeš li se molim te javiti na email "[email protected]"
Svaki izdavač koji nudi prodaju knjiga direktno u školama krade i učenike i državu. Direktnom prodajom se izbjegava rabat knjižarama a Bogami i PDV postaje upitan jer ko će to staviti pod kontrolu ko je koliko čega prodao? U ovakvoj vrsti prodaje godinama prednjači Bosanska riječ u vlasništvu I.V. Rorića. Njima je svima bitnije koliko će prodati nego šta će prodati. A djeca? Knjiga izdavača košta cca 2-2,5o KM a prodaju je za cenera i više. I stalno kukaju. Možda da se neko ne zapita o kvalitetu i slično.
Niko od vas nije čist.
Vjerovatno ćemo prisustvovati i prvom ratu izdavača na svijetu:) a da većina nas nije ni svjesna koliko pojedine kuće mlate para u zadnjih desetak godina, pa je tako gosp. Spahić od malene kopirnice (kome su veze doprinjele da izdaje \"udžbenike\" iz nečega što je više ličilo na garažu) postane bogataš. Prosto mu je neko, a s kim je duže vremena u talu omogućio višegodišnji monopol, o kvalitetu tih \"udžbenika\" ne bih da komentarišem, mrsko mi je da toliko pišem. Izbor autora je katastrofičan, gramatičke greške itd. Eh to bi sada trebala biti nečija odgovoranost, a ne samih izdavača...
Hm vidiš, a meni je drugu priču pričao, možeš li se molim te javiti na email "[email protected]"