Komentari (36)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sramota jest... ali to nije jedina sramota u drzavi ima ih jos mnogo jarane moj
Joj cemale kako mi ti ides na zivce yebo ti pas mater onu dosadnu
Izgradili Austrijanci, radilo i za vrijeme NDH i Jugoslavije. . Ne može se na silu uvesti kultura određenoj skupini ljudi. To im je strano kao tumor i žulja ih kao kamen u opanku. Ali što reći kada u osnovnim i srednjim školama predaju neuki ljudi. Eto koliko je rat unazadio društvo. To su mjere koje se ne mogu iskazati novcima. I stanje ne ide na bolje. Odlaze ljudi, ostaje tko mora.
Piše: Irvin Pekmez
MuzejOM :D Piše: Irvin Pekmez Pa Irvine dragi, što si nepismen? Dolazi ti do prijeglasa, pa ako se riječ završava na ć,č,ž,đ,j,Lj,Nj... nije ti nastavak OM, nego EM. MUZEJEM.
E da. I lektor ili lektorica je malo nepismena, ali nema veze.
Za Lukasa, Brenu, Seku, Cicu, Micu i ostale, za svaki koncert na Kosevu, u Skenderiji, na livadi, parkingu, uvijek se trazila karta vise koja je kostala cak i preko 50 KM, kafane pune, orgije primitivizma cvjetaju po glavnom gradu, dok su se karte od 2 KM za Muzej jedva prodavale po 4-5 komada dnevno, zato NE SERITE da je iko drugi kriv za propast kulture osim nas samih, Manite se kompleksa da uvijek u nekome drugom trazite krivca. Svi kao ogorceni na ovo stanje, a svaki moguci spomenik, gradjevina svaki zid, park, ulica stoji unisteno, isarano i puno smeca, sto opet niko drugi nije uradio nego mi sami. I ovo nije hiljadu dana sramote za drzavu vec hiljadu dana nase sramote, a ako vec trazite da neko nesto uradi onda prvi mi moramo nesto uraditi, jer samo pricamo i pametujemo u prazno. POZ
Covjece prvo treba reci strancima da je zemaljski muzej tu i treba raditi na njegovoj promociji. Pa ne moze se ocekivati od gradjana Sarajeva da svaki dan budu u muzeju i placaju karte ?! Otvarate muzej van sezone? Daj malo vise razmislite u pm
MA kakav muzej, treba nama struju ukinuti i vodu zavrnuti.
jos samo struju, vodu su zavrnuli xD
idete mi na zivce vise sa ovim
otvorite ga vise i zdravo.........sta pravite urnebes toliki oko toga???
Muzej se otvara, a Nacionalna i univerzitetska biblioteka BIH se zatvara.
Za par dana se zatvara jedna druga kulturna institucija Nacionalna i univerzitetska biblioteka BIH. Radnici nisu primili posljednjih deset plata, min.obrazovanja i nauke FBIH koje je pocetkom godine donijelo odluku da sufinansira instituciju sa 630.000 i dan dans ni marke nije uplatilo. Nesposobni menadžment bez upravnog i nadzornog odbora i direktora koji nema legalni mandat i koji vrijeme provodi po sl.putovanjima o racunu firme te posjetama dragoj u Grckoj je dovelo instituciju do zatvaranja.