Komentari (94)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
NIJE TACNO.FILMSKA MUZIKA JE ZA LJUDE KOJI ZNAJU NOTE.
Ajd ti Dino nama u Njemacku pa pjevusi mene metak nece, pa naravno da nece dok setas Berlinom hadalju, kukavice jedna.
ma da papak smrdljivi ko je taj enio morricone ti si naj naj naj fuj
Pa crni Dino..što ti ovo treba? Umjesto da ućutiš i Bogu zahvaljuješ što živiš od krađe tuđeg ( a Dino hadžija bi barem trebao znati da je krađa grijeh), ti još i pljuješ po drugima. Malo D&G, lagano se na stylingu poradilo, retro bike se voza po gradu, pa sad ko je ko ti.. Eee, pa što ne ispari, umjesto da se u kondenz pretvaras..Dino munafiče, za Ramazan ćeš po paganskim arenama svirati, i još imaš hrabrosti da druge kritikuješ.
Tvoje nije da pametujes nego da pjevas...
HAJDE VISE SKLONITE OVU GLUPU IZJAVU, IZGLEDA KO DA JE I VAMA PLATIO DA GA DRZITE NA PORTALU OD POCETKA FESTIVALA. U STILU, DOBRO JE DA SE PRICA PA MAKAR I LOSE. STAVITE NESTO PAMETNIJE!
suti poklopi se Dino. Krades muziku drugim ljudima pa onda se hvalis da je tvoja, nek raja malo ceprka po net-u pa da cuju ˝tvoju muziku˝ !!! ha ha ha
koji NAPUHANKO!
Uz svo postovanje lika i djela Dine Merlima mislim da je ova izjava indikativna. Dino je malo ljubomoran na Bregu i Loshu. Recimo Loshine filmske pjesme \"Iznad Tesnje zora svice\" ili \"Malo je malo dana\" su jako \"žive\" i apsolutno im vrijeme ne prolazi nego tek dolazi.
ama jel moguće da je kondenzovani ovo izjavio. joj kakve gluposti moj hadžimerlinu lupaš. ne zna si jesi više glup ili bezobrazan.
Oj oj oj djes si mi ba imenjaku kada ce novi plegijat izaci ? daj ba sta ukradi ... to se danas cijenu napravi nam samo plegijata MI ZELIMO TO!!!!!
nema sunje, ova izjava je \"malo\" bezveze... on je jos super cega sve ima . Uzmite u obzir cinjenicu da se usred carsije cuje turbio-folk (tome svjedocim jako cesto)... Upravo zbog toga bi se dino (kad vec ima novac i uticaj) trebao zlagati da BiH proizvede dovoljno vlastite muzike (kako narodne tako izabavne) da ne mora uvozit ono smece od trubo-folka iz srbije... Eto ako nista zbog toga bi se dino i svi ostali koji imaju nekakvu moć u svijetu show biznisa morali zapitati sta rade... ne treba narodu nista nametati, ali ovoj nasoj sirokoj masi definitivno trebaju smjernice...a tu im upravo mogu pomoci muzicari... pa nasa sira masa je odavno pokazala na kom je nivou razvoja ali ima nesto zalosnije...postoji i druga krajnost - snobovi koji ne znaju razlikovat \"karanfile\" Himze Polovine od \"umjetnosti\" Šerifa Konjevića.
a to sto ima jahtu ga ni pod razno nece dovesti na rang Ennio Morricone-a, Hansa Zimmer-a, Johna Williamsa, James Hornera i ostalih skolovanih mumuzicara svjetskog glasa.... ...ja APSOLUTNO nemam nista protiv tog covjeka, jer ga i ne poznajem...a usotalom i ne govorimo o njegovoj licnosti ... ali kad govorimo o njegovom djelu, moram priznati da nikada nisam fan njegovog vokala ( djeluje ko neki pubertetlija sa govornom manom, koji samo što nije obalavio svu raju u publici). Sto se tice muzike, skidam kapu samo na jednu stvarku - \"Bosna ( moja bogdas sna)\", mada je i ona evidentni plagijat pjesme Richia Sambore ( gitariste Bon Jovija) zvane \" Church of desire\", sa albuma \" Stranger in this town\". Da ne govorim o ostalim plagijatima tipa \"mjesečina\" ( UB40), \"Ne bude li Bosne vice nece biti ni nas (M. Jackson), i sijaset drugih.... on je po meni zapravo narodnjak a nikako rocker, samo sto je formuliso muziko na pop-rock nacin.
\"njegov komentar, njegov nacin izlaganja mozda najbolji govori zasto mi mozda i ne zelimo da ustanemo u krnji KITSCHoslavije. Velikim Bogom se kinem da papci biti necemo\" ;) ...mada je cvivilizovanom covjeku, onom \"o-sebi-pri sebi\" skoro \"mission impossible\" opstati u drustvu u kojem je ovoliko prisutan papanluk... koji se najbolje ocituje u omalovazavanjima, psovkama i uvredama TOLIKOG broja komentatora ovdje, a Bogami dobrim djelom se ocituje i u ovako naivnoj izjavi dine merlina.
jer ko u svojetu zna za jednog dinu merlina sa nekog tamo balkana... a Ennio Moriconne, John Barry, James Horner ( Braveheart, Titanic, etc...), John Williams ( Deer Hunter...), Hans Zimmer( Rainman, ...)... To su ljudi cije i imena i djlela ce zivjeti jos dugo dugo dugo nakon sto ime jednog dine padne u zaborav ovdje na prostoru bivse jugoslavije ( jer o sticanju imena balkanskih muzicara na svjetskoj sceni nema govora)... Prema tome, ne lazimo se...budimo realni...svjetska scena je bila i ostace test kvaliteta.... a to hoce li oravit muziku za nekakav nas fil, to je posebna prica...tu se moze lansirat eventualno na svjetsku scenu samo zahvaljujuci nasim BH filmadzijama, koji su jedini sa balakana i uspjeli stici tamo...po meni vrlo zasluzeno...