Kultura
0

Film "CURE- Život Druge" osvojio nagradu za najbolju glumicu na BIAFF-u

Klix.ba
CURE- Život Druge, novi film redateljice Andree Štake, koji je imao svjetsku premijeru na 67. Film Festivalu u Locarnu i prikazan u Takmičarkom programu 20. Sarajevo Film Festivala osvojio je nagradu za najbolju glumicu na Batumi International Art – House Film Festival (BIAFF) – Gruzija, održanom od 14.-21.09. 2014.

Nagradu za najbolju glumicu je dobila Sylvie Marinković.

Batumi International Art House Film Festival je osnovan 2006. godine sa ciljem da ojača kulturnu razmjenu, razumijevanje i saradnju kroz projekcije novih Art House i nekomercijalnih filmova iz Gruzije i inostranstva.

CURE- Život Druge je nastao u koprodukciji OKO film Production (Švicarska) - Živa Produkcija (Hrvatska) – DEBLOKADA (Bosna i Hercegovina) i govori o fatalnoj igri dviju tinejdžerki.

Pored glumice Sylvie Marinković u filmu su uloge ostvarili i Lucia Radulović, Mirjana Karanović, Marija Škaričić, Leon Lučev i Franjo Dijak.

Dugometražni film Andrea Štake "Gospođica" je osvojio Zlatnog leoparda na Filmskom Festivalu u Locarnu kao i Srce Sarajeva na Sarajevo Film Festivalu 2006. godine.