Komentari (31)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bogumili nikad nisu postojali u Bosni, oni su postojali u Bugarskoj 3 veka pre stećaka , dakle u 10.veku. Ako neko mi nađe ijedan dokaz o bogumistvu pomenut u Bosni ja odmah ići na sunećenje , jer na samim pojedinim stećcima se direktno pominju KC, PC i CB , i svi istoričari su saglasni da su stećci sa ove tri konfesije. Katolička crkva je ono vreme bila ispostava stranaca , a dok je Crkva Bosanska bila državna crkva istočno-pravoslavnog karaktera kao i SPC. Ali pošto je i tad Bosna bila zaostala država i qurca iza sebe od crkava,građevina nije ostavila za razliku od srpske države , logično je i da Crkva Bosanska propala i onda jedan deop stanovništva je prešao na stranu okupatora i primio okupatorsku religiju.
Ti pojma nemaš. Lupetaš a da o istoriji Bosne očito nisi pročitao ni tri reda. Preporučujem ti da o tome pročiteš jednu srpsku knjigu koja se zove "Žitije po monahu Bogumilskom". Dostupna je i na internetu. I nemoj više komentarisati dok štošta ne naučiš.
Ta knjiga je glupost neviđena i nema veze sa istorijom , a kamoli da je neki dokument. A da si glup ogovori i činnjenicada se ne zove tako knjiga već ŽITIJE SAVINO OD BOGUMILA MONAHA , i nemqa veze sa bogumilima već samo monah zove Bogumil(to je inače obično lično ime). Sedi jedan! A sad daj dokaz o bogumilima ili prekini lagati ovde?! , daj link o istorijskom dokumentu gde bar jedan bosanski kralj,plemić,knez,ban,...ikada pominje bogumile??
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Stećci su rasprostranjeni na prostorima gdje je bila srdnjovjekovna Bosna. A to što mi imamo nesposobnu vlast i nadležne ljude koji bi za rođenu mater rekli da je bosansko-hrvatsko-srpsko-crnogorskog porijekla, to je druga priča. Kad tad, vremena će se promijeniti. A do tada POZDRAV DOMOVINI!
To je normalno svak mora lec kad tad
Hvala vam ekipo što postojite, hvala vam što se bavite pravim stvarima, jedva čekam.
veliko bogatstvo kojeg nažalost nismo svjesni..
Naravano da postoje i takvi simboli na stećcima, ortodoksni neobrazovani stvore. Idi ratuj za Putina, možda ti da kasnije da mu malo obališ malog. huehue