Spot stiže sutra
235

BiH je tek danas dobila svoj zvanični snimak himne, snimila ga je Sarajevska filharmonija

I. S.
Sarajevska filharmonija snimila je himnu Bosne i Hercegovine. Ovo je prvi studijski snimak bh. himne u izvedbi domaćeg simfonijskog orkestra.

"Možda zvuči nevjerovatno da Bosna i Hercegovina nije imala svoj zvanični snimak himne. To je bilo djelo jednog stranog orkestra te je ovo prvi put da jedan bh. simfonijski orkestar studijski snimi našu himnu. Dali smo sve od sebe da to bude reprezentativan snimak koji se može koristiti za potrebne svrhe", kazao je Vedran Tuce, direktor Sarajevske filharmonije.

Direktor Hayat Produkcije Ahmed Švrakić posebno je ponosan na ovaj projekt i plodnosnu saradnju sa Sarajevskom filharmonijom i njenim orkestrom.

"Ovo je za rubriku vjerovali ili ne - da niko u ovoj državi do sada nije uradio zvanični studijski i audio snimak himne. Zbog toga sam zaista ponosan, najprije na Sarajevsku filharmoniju, orkestar, dirigenta Emira Mejremića i sve one koji su otvorenog srca pristupili ovom projektu", kazao je Švrakić.

Spot himne BiH će premijerno biti predstavjen prvog marta na Dan nezavinosti naše domovine kao svojevrsni poklon renomiranih umjetnika i produkcije svim građanima.