U Sarajevu
0

Komedija "Luksemburg, Luksemburg" u kinima širom BiH, besplatna projekcija danas u kinu Meeting Point

D. J.
Foto: Press
Foto: Press
Komedija "Luksemburg, Luksemburg" Antonija Lukicha, dobitnik nagrade publike za najbolji film Mreže festivala Jadranske regije – Adriatic Audience Award, od danas stiže u kina širom Bosne i Hercegovine.

U kinu Meeting Point u Sarajevu projekcija filma će biti održana danas u 18 sati, a u ulaz je besplatan. Besplatne ulaznice preuzimaju se sat vremena prije početka projekcije u kinu Meeting Point.

"Luksemburg, Luksemburg" humoristični je i britki film o očevima i sinovima. Iako svijet obiluje prelijepim mjestima za umiranje, Luksemburg se ne svrstava među njih. Kada saznaju da je njihov otac, kojeg dugo nisu vidjeli, bolestan u Luksemburgu, blizanci Kolja i Vasja se upućuju na put kako bi se pozdravili s njim posljednji put. Hoće li muškarac kojeg zateknu biti isti onaj opaki frajer kojeg se sjećaju?

Film je premjerno prikazan u programu Horizonti u Veneciji i od tada ne prestaje osvajati srca gledatelja.

Publika u kinu Meeting Point u Sarajevu danas u 18 sati imat će posebnu projekciju uz besplatan ulaz jer će ova projekcija označiti Početak proljetnog izdanja Mreže festivala Jadranske regije. Film je osvojio nagradu publike za najbolji film, koji je izabran glasovima publike festivala ujedinjenih u Mrežu festivala Jadranske regije: Sarajevo Film Festivala, Zagreb Film Festivala, Festivala autorskog filma (FAF), Ljubljanskog međunarodnog filmskog festivala (LIFFe) i Filmskog Festivala Herceg Novi.

Mrežu festivala Jadranske regije podržava Potprogram MEDIA Programa Kreativne Europe i Ambasada Švicarske u Bosni i Hercegovini.

Proljetno izdanje Mreže, nakon projekcije filma „Luksemburg, Luksemburg“ u kinima, nastavlja se od 12. do 21. aprila online, na platformi ondemand.kinomeetingpoint.ba, gdje su besplatno dostupna dva filma.

Komedija "Luksemburg, Luksemburg" u kinima širom BiH od 11. aprila, distributer filma u bh. kinima je Obala Art Centar iz Sarajeva.