magazin
3

Hologram Michaela Jacksona "nastupio" na Billboard Music Awardsu

Klix.ba
Na sinoćnjoj dodjeli nagrada Billboard Music Awardsa, publika ali i izvođači doživjeli su veliko iznenađenje ugledavši Kralja popa, Michaela Jacksona na sceni. U pitanju je bio Jacksonov hologram koji je izveo pokrete "moonwalking" plesa i na trenutak podsjetio sve na dane kada je Jackson palio i žario muzičkom scenom.

Hologram je izveo "Slave To The Rhythm", pjesmu sa novog Jacksonovog posthumnog albuma "Xcape" koji je baziran na muzici koju je napravio Kralj popa ali ih nije realizovao tokom života.

Obučen u zlatnu jaknu, bijelu majicu i crvene pantalone, Jacksonova digitalna slika pojavila se na bini s plesačima, bliještećim svjetlima i pirotehnikom. Veliki broj publike kazali su da izvanredni nastup je do sada najveći momenat muzičkog showa.

"Pokušali smo da to uradimo najbolje što možemo i mislili smo da bi se Michaelu ovo svidjelo, kao i onima koji su ga poznavali vrlo dobro", rekao je La Reid, izvršni direktor Epic Recorda. Sam Reid je radio na ovom albumu.

Publika je bila oduševljena i nastup holograma Kralja popa pozdravila gromoglasnim aplauzom i ovacijama, koji su bili duboko dirnuti vidjevši ga na bini pet godina nakon smrti.

Sinoć su zasjali i Justin Timberlake koji je osvojio sedam nagrada na ceremoniji, među kojima je nagrada za najboljeg umjetnika i najbolji Billboard album.

Jennifer Lopez dobila je nagradu za kultnu ličnost. Eminemov album "The Marshall Mathers LP 2" proglašen je reperskim albumom godine.