Veliki talent
40

Zvijezda HBO-ove serije Euforija, Angus Cloud, pronađen mrtav u 25. godini

B. H.
Foto: HBO
Foto: HBO
Angus Cloud, glumac u usponu najpoznatiji po ulozi u HBO-ovoj drami "Euphoria", preminuo je u 25. godini, objavila je njegova porodica.

Cloud, koji je glumio dilera droge Fezca "Feza" O'Neilla u tinejdžerskoj drami, preminuo je u ponedjeljak u svojoj porodičnoj kući u Oaklandu u Kaliforniji.

"S najvećom tugim morali smo se danas oprostiti od nevjerovatnog čovjeka", stoji u saopćenju Cloudove porodice.

Cloud je prošle sedmice pokopao svog oca, a prema svojoj porodici, bio je u "bitci s mentalnim zdravljem".

"Jedina utjeha koju imamo je to što znamo da je Angus sada ponovno sa svojim ocem, koji mu je bio najbolji prijatelj. Nadamo se da njegova smrt može biti podsjetnik drugima da nisu sami i da se ne bi trebali sami boriti protiv ovoga u tišini.", stoji u saopćenju.

Uzrok smrti nije naveden. Cloud je prije dvije sedmice na Instagramu objavio fotografiju svog oca i napisao: "Nedostaješ mi bro".

Izvor blizak Cloudovoj porodici rekao je za Entertainment Tonight da se Cloud "borio s teškim suicidalnim mislima" nakon što se vratio iz Irske gdje je pokopao svog oca. Cloud je boravio s porodicom, izvijestio je ET, "dok je pokušavao prevladati tugu".

"Nevjerovatno smo tužni saznavši da je Angus Cloud preminuo. Bio je neizmjerno talentiran i voljeni dio porodice HBO i Euphoria", stoji u saopćenju HBO-a.

Cloud je imao manje glumačke zasluge u dva filma, North Hollywood i The Line. Također se pojavljivao u muzičkim spotovima za izvođače, uključujući Becky G, Karol G i Juice WRLD. Ali njegova karijera stvarno je krenula nakon što je osvojio ulogu Feza, srednjoškolskog dilera droge u Euforiji.

Prema intervjuu za GQ iz 2019., Cloud nije imao stvarne aspiracije da postane zvijezda, pa čak ni glumac. Nekada je radio u prodavaonici piletine i vafla, piše časopis, a jednog dana ga je neočekivano zaustavio agent iz casting firme.

"Bio sam zbunjen i nisam joj htio dati svoj broj telefona, rekao je Cloud za GQ. Mislio sam da je prevara".

Nakon prvog emitiranja u junu 2019., Euforija je brzo postala hit i do 2022. TV emisija desetljeća o kojoj se najviše pričalo u SAD-u.