Komentari (354)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
nele prestani da jedes govna
Šta je to u Sarajevu antisrpsko što ja ne vidim ? Možda smo slijepi neka nam neko objasni.
Ma nek' jede...
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
I Nele je jedan od 150.000 Srba koji su svojevoljno napustili Sarajevo (doduše nije otišao na snajperske pozicije), a na što se oni često pozivaju. Zašto Sarajevo nije bila utopija Jovanu Divjaku, smeće jedno nacionalističko?
Ma da je neko Srbe (a time i Neleta) htio otjerati iz Sarajeva, porušili bi i njihove bogomolje i sve što na njih podsjeća (kao što su agresori radili od Banja Luke, duž cijele istočne Bosne, sa svime što podsjeća na muslimane). Ko god je ostao da brani svoj grad nije pitan za ime, prezime i nacionalno-vjersku pripadnost. I dan danas su ti "drugi" i "nemuslimani" (oprostite na izrazu) daleko najomiljeniji kod Bošnjaka, počev od Jovana Divjaka, Bogić Bogićevića, Ive Komšića, Željka Komšića i ostalih... i s razlogom, trebaju biti. A po tvom je jedan čovjek, Ćelo, protjerao 110.000 ljudi?! Ajde Boga ti, vašoj demagogiji nema kraja. I ovaj Nele je dokaz toga!
treba iznijeti sve strane, pogotovo demontirat zlatno ratno doba sda
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
NELE TI SI................IPAK SLINA!
Ajde ovako da pita stari Sarajlija ove sadasnje: zamislite da su od 1941. godine na svakih sto metar u gradu stajae table sljedeceg sadrzaja:"" Ovjde su mulslmanski zločinci i fašisti pobili toliko i toliko Srba u NDH" ili "ovdje su Musilmani iz hanzar divizije pobili..." ili "ovdje su Hrvati-zlikovci pobili toliko i toliko Srba"...Kako bi se u takvom gradu desetljecima osjecali Muslimani i Hrvati? Da li bi uopste bio moguc zajednicki zivot? Ne bi. Zato su pravljene table neutralnim natpisima: "Ovdje su domaći izdajnici ubili ...".. A danas je grad obljepljen natpisma "srpski fašisti" , "srpski zločinci" itd..Pri tome drugim pocinilaca zločina nigdje nema. Kako zivjeto u takvom gradu kada su svi pripadanici jednog naroda - "zločinci". To treba da se zapitaju svi. Ili SVE table staviti sa svim zlolčnima ili nijednu. Nije istorija počela 1992. godine. E kada se to bude poštovalo, onda bi možda i moglo biti neke multietničnosti. Do tada - imacemo primitivizam, mržnju, i šovinizam.
Hiljade srba,gradana ovog grada, ostalo u sarajevu! Ne znam what's the point nele!? Sto si ti "drugaciji" srbin?. Sve budale a ti pametan?
Otišao sam "dobrovoljno" iz Sarajeva 1992. godine isto kao što su Bošnjaci otišli "dobrovoljno" iz Doboja, Prijedora ili BanjaLuke. Stalno spominjete četnik, četništvo, taj epitet ste nam vi dali, i tu se ogleda vaša neskrivena mržnja prema svemu što je srpsko. Zločini su se desili, nema pomirenja dokle god se bude optuživala samo jedna strana. Imate problem sa svojatanjem Bosne a i Hercegovine, na ovoj teritoriji stotinama godina žive i jedni i drugi i treći, ali vama je po mjeri samo ona BiH u kojoj nema Srba, a i Hrvata. Tačnije možda pokojeg Srbina u vidu Bogićevića ili Divjaka da vam pravi multikulturalnost, ili Hrvata kao što je ljiljan Komšić. U Sarajevo više ni kao turista, znam da nećete liti suze. Imate svoje heroje, ćele, cace, prazine, imate se na šta ponositi, a ubijali ste ljude kao što je Sefer. Heroj vam je i onaj što je srušio onu banderu na Zlatištu, sve časni i pošteni ljudi.
Za sve sarajlije koji se zale da se nemogu ili ne zele vratiti u SA. Apsolutno u redu ali to je isto kad bi se neko zalio sto nemoze ili ne zeli da se vrati u WC u kojem je predhodno ostavio urnebes, krajnje cinicno. Narvano da smrdi i da je tesko. Cak i da niste to sami vi uradili a ono znate ko jeste. wow!
Nele je zrtva etnickog ciscenja tako sto je sa zenom sjeo na avion i otiso iz grada. Mogu mislit te traume...
Nece se okupiti nikada vise.To je bilo davno jasno, jos prije ovog dokumentarca, a to na kraju Djuro sasvim jasno potvrdi. Nema ni potrebe da se okupljaju.Ono sto su uradili "onomad", niko nikada nece ponoviti niti nadmasiti, pa tako ni sami Nadrealisti kada bi se okupili ponovo. Naravno, mnogo je tema i situacija koje bi sada mogli rekreirati, cak i previse, ali imamo za to Bakira, Covica, Dodika i ostale, da nas nasmijavaju ;)
Izgleda da Alexu Duncanu nešto nije bilo jasno
gotovo.....
Nele kao i svi srbi, je toliko bio ugrožen 90-tih da su jadnici jednostavno morali ostaviti raju i uhvatiti se puške... ccc nevjerovatno Umrijet će a neće priznati da su pogrješili, i to grdno
Ja sam kao nekakav Srbin nazovimo me. Nisam otisao na brdo, jer nisam smatrao da mi je tamo mjesto, nego u gradu. Ako sam trebao nesto braniti to je bio grad, a ne brdo. Nele, ne seri, svega ti. Pogotovo sto si bio neka faca u gradu o kome su mnogi mislili pozitivno. Umjesto da iskoristis svoju pozitivu, ime i utjecaj mozda koji si imao, ne ti poslusas majmuna. Trebas biti dobar idiot pa da te Karadzic i onaj tenkre od Kojevica i Krajisniika ubijede da te tvoj najbolji prijatelj musliman misli ubiti ako ostanes u Sarajevu. Rodjen, odrastao i ostao u Sarajevu sa ljudima kojima sam vjerovao. I nikad necu zazaliti tu odluku. Da je bilo sranja po gradu bilo je, ali pojedinacnih, ne selektivnih. I ako si otisao u BG to je OK, tvoja odluka, ali mile ti majke nemoj srati o onome sta se desavalo u Sarajevu kad nisi bio tamo.
Vrlo posten komentar ljudino.
Nele pric'o ne pric'o, Bosna prezivi rat i opstade... ...da je sada "patriote", "cetnici" i "ustase" zdruzenim snagama mogu opeljesiti i opustositi. Izgleda da je rat samo bio pocetak kraja za razum u ovoj drzavi..
Ma ja, ovaj clanak postade "Eldorado" za komentare ektremnih i radikalnih likova, kojima se, onako grupno, poserem na ideologije.
Raja gasite te baklje smirite se. Procitajte mu knjigu pa ce vam biti jasnije sto i kako?
ne treba nam ni nele ni yuga ni multikultura !