Emma Stone glavna uloga
4

Walt Disney prvim trailerom najavio izlazak filma "Cruella"

V. K.
Na zvaničnom kanalu Walt Disney produkcije danas je predstavljen prvi trailer za film "Cruella" u kojem će glavnu ulogu imati američka glumica Emma Stone.

Stone će u filmu utjeloviti ulogu kultnog zlikovca iz filma "101 Dalmatinac", tačnije čuvenu Cruellu de Vill, a upravo radnja novog filma bit će podređena životu mlade Cruelle.

"1970. godine u Londonu, mlada modna dizajnerica Estella de Vil postaje opsjednuta psima, posebno Dalmatincima, sve dok na kraju ne postane nemilosrdna i zastrašujuća Cruella", stoji u opisu filma na zvaničnom kanalu Disneya.

Ono što se na samom traileru i u opisu filma može primijetiti jeste da Disney teži ka stavljanju fokusa radnje filma na glavne negativce što je u posljednje vrijeme jako popularna ideja u filmskoj industriji.

Mnogi filmski kritičari istakli su kako Disney sa ovim filmom cilja na uspjeh filma "Joker" u kojem se radnja podredila upravo glavnom negativcu iz serijala filmova o Batmanu.

Pored Stone, u novom Disneyevom ostvarenju igrat će i Emma Thompson, Joel Fry, Paul Walter Hauser, Mark Strong i Emily Beecham.

Kada je u pitanju režija, režiser Craig Gillespie čije je posljednje režisersko ostvarenje u filmu "I, Tonya", učestvovat će u režiranju "Cruelle". Uloga izvršne producentice filma pripast će Glenn Close koja je, interesantno, igrala uloge Cruelle u verziji filma "101 Dalmatinac" iz 1996. godine.

Film "Cruella" bi se prema najavama trebao naći u kinima 28. maja s tim što njegovo eventualno šire emitovanje još uvijek ovisi o pandemiji koronavirusa. Direktor Walt Disneya Bob Chapek izjavio je da ukoliko pandemija koronavirusa ne bude jenjavala, da je vrlo izvjesno kako će film biti dostupan na platfomi Disney Plus.