Komentari (22)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ti gledaoci su mediokriteti, da li ti je to jasno?
isuvise sam star da gledam avatara, ali sjecam se kuma, nije los:D cuj avatar?! kako je moguce da to neko gleda?!
Avatar je vrh, a i ima poruku a ne kao Hurt koje velica jebene Amer. Mislim da su gledaoci rekli svoje.
po imenu se moze zakljuciti da si rodjena svicarka il mozda si cak iz japana, jelde? cuj mirela da govori ko je seljacina iz bosne. mozda si iz sandzaka iz neke opstine jer dole nema gradova, seljanko.
naravno, strucni ljudi glasaju a ne hefove zecice i tog nivoa mozgovi, avatar nula poena.
avatar je odlican film u svakom smislu. ima bolju poruku od 90% stvari koje izlaze iz holivuda, vizuelno je nevjerovatan (ja sam gledala 3D i uzivala kao nikad) i istice istinske vrijednosti u zivotu. ne znam kako mozete toliko da pljujete tako poseban film. inglorious bastards je dobar, ali ne kao ranija tarantinova ostvarenja. sto se mene tice, poslije grindhouse-a nista vise nije morao snimati :)) zao mi je sto u ovom clanku nije spomenut dobitnik oskara za najbolji dokumentarni film \"the cove\", ekolosko-aktivisticki real-life triler.
bas me cudi sto je dobio film koji opet govori o svemocnim amerima, providno ko najlon po ko zna koji put.. dok film koji ima perverzan scenario i reziju, preko 2 godine sniman, i cuda li govori protiv amera, ostaje zanemaren!! jebe se camerona, frajer ima 2 najprodavanija filma svih vremena..publika je rekla svoje!!
Da li je Hurt Locker poruka kako su amerikanci SS-ovci ili su mozda vise pokazani Iracani kao bezumni teroristi koji od ubijene djece prave bombe? Sve u svemu jako dosadan film bez neke pozitivne poruke. Jos jednom oskar se dokazao kao politicka nagrada.
oskar,potpisujem
@bosanka bas dobro rečeno. meni se lično avatar nije svidio kao film, ali je poruka koju nosi više nego dobra.
Hans Landa je PREJAK lik...
@ bosanka: odlično zapažanje. oba filma šalju jasnu poruku. jedan film kritikuje, drugi glorificira američku politiku. waltz je odično odglumio lik ss oficira i sasvim zasluženo dobio nagradu. kao što reče doc to mu je vjerovatno u genima :D :D
razlog zbog kojeg avatar nije dobio oskara je prosto u tome da film ima duboku poruku o američkim imperijalističkim planovima u kojima ne prezaju od uništavanja čitave civilizacije da bi došli do svog cilja i ostvarili profit. hurt locker govori o požrtvovanju američkih vojnika, opasnostima sa kojima se susreću i traumama sa kojima se susreću. dodjelom oskara hurt lockeru akademija je poslala jasnu poruku svima. i oni su u službi vladajućeg režima. to je i pticama na grani jasno. svi glumci su zasluženo dobili oskare. gledala sam sve filmove i u potpunosti se slažem sa odlukom akadamije u ovom segmentu.
Zasluzeno najbolji film Hurt Locker. A Waltz je nevidjeni majstor. Personificirao je SS-ovce kao niko drugi, doduse Austrijanac je pa mu je to mozda u genima ostalo :)) Tarantinos masterpiece \"Inglourious Basterds\"...
Da mnogi nisu \"prepoznali\" vrijednosti nekog filma, on ne bi bio ni nominovan :))) Pametnjakovici koji su dobili Tanovicevog oskara su mi uvijek najbolji ... Komentiracemo Oskara kako nam je volja: nekad je izraz vrijednosti i prepoznavanja, nekad je politicka i komercijalna farsa .. sad mi recite iz kojeg je razloga ovaj ratni film dobio Oskara:)