Kraj jedne ere
13

Tom Holland otkrio da je plakao tokom posljednjih dana snimanja "Spider-Mana"

N. O.
Tom Holland (Foto: Twitter)
Tom Holland (Foto: Twitter)
Tom Holland otkrio je da se rasplakao tokom jednog od posljednjih dana snimanja filma "Spider-Man: No Way Home" zajedno s djevojkom i kolegicom iz filma Zendayom, ali i kolegom Jacobom Batalonom. Pretpostavlja se da će ovo biti posljednji nastavak u kojem će se njih troje pojaviti zajedno.

"Ove filmove snimamo već pet godina", rekao je Holland za Entertainment Weekly u novom intervjuu, "Nas troje smo imali tako nevjerovatan odnos. Bili smo zajedno na svakom koraku - od svih nastavaka filma do svake press turneje."

Holland se pridružio filmskom univerzumu Marvela kao Spider-Man/Peter Parker u filmu "Captain America: Civil War" 2016. godine. Njegov prvi samostalni film o kultnom liku pod nazivom "Spider-Man: Homecoming" objavljen je sljedeće godine.

Dio "Homecoming" fokusiran je na Petera koji žonglira svojom željom da bude prijateljski heroj iz susjedstva s tipičnim srednjoškolskim problemima, poput zaljubljenosti u popularnu djevojku po imenu Liz (koju glumi Laura Harrier). Film je također predstavio Batalona kao Peterovog najboljeg prijatelja Neda, a Zendayu kao drugaricu iz razreda po imenu MJ.

Holland, Batalon i Zendaya ponovno su se okupili za "Spider-Man: Far From Home" 2019. godine, koji je učenike odveo u Evropu u sklopu razrednog putovanja. Tamo je romantična veza Pitera i MJ procvjetala.

Prvi trailer za predstojeći treći film "Spider-Man" pokazao je da će njihova veza biti na testu.

Holland je za EW rekao da je, dok je radio s Batalonom i Zendayom, tokom jednog od njegovih posljednjih dana na snimanju filma "No Way Home" postao preplavljen emocijama.

Glumac je rekao da ne zna hoće li ovo biti posljednji put da će trio raditi zajedno.

"Bilo je to srceparajuće, ali i zaista uzbudljivo, jer svi prelazimo na sljedeće poglavlje naše karijere", prisjetio se Holland. "Dakle, dijeljenje tog trenutka s njima bio je možda najbolji dan koji sam ikada imao na setu. Mislim da nikada nisam tako plakao."

Holland je prethodno za GQ i Collider rekao da mu ugovor ističe nakon "No Way Home" pa je njegova budućnost nakon tog filma nepoznata. U razgovoru za EW, rekao je da ima osjećaj da je ovaj film zaključak njegove "Spider-Man" faze.

"Svi smo tretirali 'No Way Home' kao kraj franšize, recimo", rekao je Holland za EW. "Mislim da kad bismo imali sreću da ponovo zaronimo u ove likove, vidjeli biste sasvim drugačiju verziju. To više ne bi bila trilogija 'Homecoming'. Dali bismo joj malo vremena i pokušali izgraditi nešto drugačije i promijeniti filmove".

Zendaya je podijelila sličan komentar još u julu, kazavši za E News da je snimanje "No Way Home" bilo "gorko-slatko", jer nije sigurna hoće li glumačka ekipa zajedno glumiti u sljedećem nastavku.