Film/TV
0

"Tijelo od laži" u bh. kinima

Sarajevo-x.com
Blitz film i video novu sezonu kino distribucije u bh. dvoranama nastavlja 27. novembra sa još jednim vrhunskim filmskim ostvarenjem, a riječ je o akcionom trileru "Body of lies“ (Tijelo od laži).

U pitanju je novo rediteljsko ostvarenje jednog od najvećih autora Hollywoda, Ridleya Scotta, kreatora megahitova "Gladiator“ i "Američki gangster“, a temelji se na istoimenom romanu autora Davida Ignatiusa, novinarskog veterana koji je za Wall Street Journal 10 godina pokrivao CIA-u i Bliski istok, prije nego što se pridružio listu The Washington Post, u kojem trenutno radi kao suurednik i kolumnist.

U izuzetno napetom filmu sa fantastičnom fotografijom, koja je Scottov trademark, licem u lice gledamo njegovog omiljenog glumca Russella Crowea kojem je donio i Oskara za naslovnu mušku ulogu u "Gladiatoru“ te nikad popularnijeg Leonarda Di Caprija koji nastavlja pobjednički niz nakon "Avijatičara“ i "Pokojnika“.

Di Caprio u filmu igra Rogera Ferrisa, najboljeg čovjeka kojeg američka obavještajna služba ima na terenu, na mjestima na kojima život vrijedi koliko i informacija koju vam može dati. U operacijama koje ga nose preko cijelog svijeta, Ferrisov idući korak često ovisi o glasu s druge strane sigurne telefonske linije- glasu koji pripada veteranu CIA-e, Edu Hoffmanu. Izrađujući strategije na laptopu u predgrađu, Hoffman je na tragu terorističkog vođe koji je odgovoran za niz bombaških napada, a pritom uspijeva umaći mreži najsofisticiranijih obavještajnih službi na svijetu. Kako bi ga namamio da se razotkrije, Ferris će se morati infiltrirati u njegov mračni svijet, ali što se on više približava meti, to više otkriva da je povjerenje opasno i da će ga jedino ono izvući živog.

Ovo sjajno ostvarenje kreće u svoju BH distribuciju kad i u ostatku kina u regionu u novootvorenom multiplexu Palas u Banja Luci 27. novembra gdje će na redovnom repertoaru oraviti do 11.decembra kada na prikazivanje prelazi u kino Meeting Point u Sarajevu, a nakon toga će obići ostatak kino dvorana u BiH.