Komentari (7)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Naravno da "pošteni" ameri i evropljani plagiraju i to mašala. Samo se to ne priznaje, a kad se o tome raspravlja kriteriji su različiti pa se primjenjuju kako "zapadu" odgovara. Početak naših nesretnih ratova, trajanje i zaustavljanje sve je bilo u režiji zapadne demokracije, samo što toga Mi nismo svjesni, a oni neće nikad priznati. Neovisno o porukama filma, ubjeđen sam da je scenario koristio priču iz autorove knjige, pogotovo što po priči autora knjige su postojali radni razgovori sa kasnije će se ispostaviti scenaristom filmske priče. Scenarista naravno nije glupson da prepiše knjigu, ali da ideju i temu knjige preradi za film svakako je sposoban kao što bi i svaki drugi osrednji psac mogao. Ja osobno imam slična iskustva sa tzv. zapadnom demokracijom i poštenjem, odnosno krađom autorske ideje,u mom slučaju Njemačke ambasade u Sarajevu. Vjerujem autoru i nevjerujem američkim lobijima (Anđa se tu usput pojavila).
kad smo pošten narod, pa nam je anđa napravila film, a ne iz razloga što Mili naovid. Srbima je eto došla druga glumica pa se vidi odma prvi dan, žena ne zna ni gdje se nalazi ni ništa.. a kusturica, koji je kao ugledni i fer, joj pomaže da se ne bi zbunila šta je RS a šta Srbija.. pošto ne smije reći da je u BiH došla, sramota ga njega samog.
Ovoj gospoji su scenario napisali, te dali pare, likovi iz Council for Foreign Relations (CFR), iza kojeg stoje satanska familija Rockefellera, američkog think-tanka ili okultno-političkog bratstva, jednog od najodgovornijih za bosansku nesreću, s uputom da dalje (svojim filmom) zaoštrava međunacionalne odnose u srcu Južnih Slavena. A, ova gospoja je, prema američkom časopisu "People", članica CFR još od 1994. g.!
Pa normalno. Kakva Monika, vidi nase Andje :D
Eh sad seljak plati 100K dolara sudskih troskova! A J od tebe ukrala ideju za scenario :S
SRBI DESMR!
Josip Knežević = James J. Braddock Pufffffff