Nova turska serija na TV1 mreži
0

FOTO / Strastvena ljubav i borba za slobodu u "Potrazi za pravdom"

Klix.ba
U novoj programskoj shemi TV1 Mreže, koja starta sa čak pet novih serija i drugom sezonom popularne turske drame "Kako vrijeme prolazi", naći će se još jedna nova turska serija, provjerenog producenta najboljih i najprodavanijih serijskih izdanja Dogan TV-a, ljubavna drama "Potraga za pravdom".

"Potraga za pravdom" je telenovela snimljena 2011. godine prema najpoznatijem turskom mjuziklu iz 1964. godine "Kešanli Ali Destani", autora Halduna Tanera, koji je izvođen, osim u matičnoj zemlji, i u Njemačkoj, Engleskoj te zemljama bivše Jugoslavije.

I ovog puta tematika serije jeste ljubavna, ali duboko inkorporirana u zavjere i prevare, zbog kojih osim ljubavne drame pratimo i onu osobnu dramu nevino osuđenog čuvjeka u borbi za pravdu i slobodu.
Priča započinje u naselju Sineklidag, davne 1959. godine. Ali je dobrodušni mladić koji živi sa majkom Hasibe i još od djetinjstva je zaljubljen u Zilhu koja živi sa daidžom. Nakon povratka iz vojske odlučuje zatražiti Zilhinu ruku od njenog proračunatog daidže Ihsana koji od njega zauzvrat traži novac.
S druge strane, u Zilhu je zaljubljen i problematični Sipsi, koji već ima dogovor sa njenim daidžom Ihsanom. Sipsi i njegov prijatelj Cafer isplaniraju Ihsanovo ubistvo te krivicu prebace na Alija koji dobija dugogodišnju zatvorsku kaznu. Nakon godina robije Ali postaje druga osoba kojoj je glavni cilj osvetiti se Caferu i Sipsiju.

Da li će Ali uvjeriti Zilhu da je nepravedno osuđen, da li će njihova ljubav preživjeti sva iskušenja koja ih očekuju - pitanja su koja čine okosnicu radnje serije.

Serija "Potraga za pravdom" emituje se svaki radni dan od 3. septembra na TV1 Mreži.