Komentari (0)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
film srednja zalost.
i ja mislim da je 3D ajkula prikazana tamo negdje 89-90 i to u kinu dubrovnik cini mi se...kako god bilo, malo siljke-miljke prije kina i idemoooooo... ludiloooooo, gdje je noc?!?
U pravu ste, cvike su bile bikromaticne (crveno/zelena) cime se nije postizala putpuna disocijacija image-a koji dva oka vide. Polarizovanom tehnikom puno se bolje disocira image, tako da jedno oko prima jedan a drugo oko drugi image, hence vi vidite veeeeliku ruku kako vam se priblizava i to vas vrlo, vrlo zabavlja...
ma shiljnut se i otich furka majjjjke mi
ja se sjecam da su bile crveno/zelene... mozda sam u krivu, ali sumnjam. izgleda da autori clanka nisu gledali Jaws te sada davne 1990... ili su mozda samo radi upecatljivijeg naslova promjenili cinjenice?
odakle informacija da je tačno prije 20 godina bila prikazana 3D Ajkula u Sarajevu kad sam ga ja gledala 1990??? to je 13 godina ako me memorija ne vara.....
kako kod nas u njemackoj na televijiziji ima tih filmova ili dokumentaraca koliko hoces, a cvike dobijes uz raznorazne tv magazine.
Msilliš na crveno/plave cvike? Nova tehnologija su pretpostavljam polarizovane cvike, ali one nisu najnovija novina, bile su prisutne već duže
ne kasnimo mi za svijetom. nego se u svijetu nisu ni proizvodili 3d filmovi. prestali su zato sto je tadasnja tehnologija crveno/zelenih 3d naocala bila stetna za oci, i nakon 10 minuta bi glava zabolila od gledanja ekrana... sad su izmislili novu tehnologiju, od koje nece zaboljet glava.
ispravljeno. sorry
pa to samo pokazuje koliko kasnimo za svijetom !!!!
Ma 3D RULLLZZZ :)) Ne znem ko je editor clanka, ali imate jedan bug. U uvodu ste napisali da se film pocinje prikazivati od cetvrtka, a pri dnu clanka pise da je od 21. oktobra, a to je utorak... ;)
Zvuči nevjerovatno da 20 god. u kinima nije prikazan 3D film. woow…