Komentari (232)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
dedo,dajdža,amidža ...
Možda tvoji
Ma Bosnje su bile u partizanima.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
veli mali stipe da mu je dedo u onom ratu bio ucitelj...pita ga uciteljica kako zna...a on kaze...imam njegovu sliku na glavi mu kapa a na njoj slovo U...
Šta se ono na Dinari sjajiiii ....
Odgledao sam prvu epizodu... hm pa nako vala mlako. Ni strogo dokumentaristicki ni publicisticki jednostavno mlako ocekivao sam od Klasića vise. Ima na youtubeu mnogo boljih filmova i serija o NDH mnogo kredibilnijih od ovog serijala.
Zoki jucer rece ja sam predsjednik Hrvata iz BiH. https://www.youtube.com/watch?v=K9T3rJIIt-k
Sta ti je civilizacijski napredak i razvoj kada se u ovom nasem trokutu, 25g nakon zadnjeg rata, raskrstava sa ustasama, cetnicima i muslimanima iz rata koji je bio prije 80g.. to mi po uzoru na francuze i nijemce, i njima je toliko trebalo.
Posteno. Prikazani od hrvatske ko su stvarno bili fasiti ustase. Aferim
sve vise "korektnih"komentara da su muslimani i hrvati i srbi isto i da su cinili zlocine koje moramo zaboraviti .NETACNO!!! srbi su vas oslobodili i Turaka I Austro Ugarske I Fasizma i Nacizma. muslimani i hrvati su uvek bili na strani jaceg, zavojevaca, okupatora na strani PORAZENIH.posle svakog vaseg poraza, cuvali smo vas, i davali vam jos jednu priliku. toga vise nikada nece biti , jer uvek ste izdali i zabili svojim precima noz u ledja,vi uzivate da sluzite , a ne da budete svoji.
Uh, tebe treba ponovo u osnovnu školu, pa sve ispočetka. Nijedan argument u svojoj elegiji nemaš ispravan.
koristis terminologiju "muslimani" - dalje ne citam - odjebi
A gdjesu oni sto iz cetnika predzose u partizane, hajd ovo su Ustase ocigledne
Ili oni iz ustasa,domobrana u partizane
A kad će film (dokumentarac) o UZP-u ?
Još jedno udbokomunističko viđenje naše skorije povijesti koje je napisao lik (valjda jedan od tih tridesetak svjetskih "doktora nauka") koji je izdao knjigu koja do neslućenih visina uzdiže Miku Špiljka kao nekog navodnog državnika za kojeg je nedavno njemački sud nedvojbeno ustanovio da je dao naredbu za ubojstvo jednog ekonomskog emigranta. Koji je usput tetak "jednog od trideset svjetskih doktora nauka". Udbaška posla.
Još jedno udbokomunističko viđenje naše skorije povijesti koje je napisao lik (valjda jedan od tih tridesetak svjetskih "doktora nauka") koji je izdao knjigu koja do neslućenih visina uzdiže Miku Špiljka kao nekog navodnog državnika za kojeg je nedavno njemački sud nedvojbeno ustanovio da je dao naredbu za ubojstvo jednog ekonomskog emigranta. Koji je usput tetak "jednog od trideset svjetskih doktora nauka". Udbaška posla.
Srbija i VRS su pocinili vece zlocine od NDH.
"ne ostavlja prostor za bilo kakve dileme oko toga da je iz najvećeg siromaštva i ruralnih dijelova zemlje tada regrutirana rulja koja nije imala ništa drugo osim nacionalnog uporišta i kojom je bilo lako manipulirati."...herceg hdz ovce...o vama se prica
Na slučaju Hrvatske smo videli da je brodogradnja te zemlje propala zbog konkurencije u EU, a to je doprinelo da još više građana Hrvatske mora da traži posao na zapadu Evrope. Hrvatska jeste u EU, a iako su time rešeni neki problemi, nastali su novi - zaključuje Nastić.
Zivio Ibrahim Pjanic i Zeleni kadar koji je krenuo sa SS-om u borbu protiv partizanske gamadi.
TariqalBosnai@ e jest im bila borba upm. Još kmeče radi Blwiburga. Otresli su ih partizani ko slinu
Meni je interesantno kako su se Bošnjaci indentifikovali sa NDH. U nekim mjestima recimo Istočne Bosne, zvali su sami sebe ustašama, a da Hrvata u životu nisu vidjeli.
Vidjeli su neke druge, zato su tako i prošli.
Zivio TiTo, oslobodioc SLOBODNOG COVJEKA i jednakosti! Neka se sagnu i Handzarovci i Ujke i Cede...Sloboda narodim-a!