Tumačio lik Nightridera
76

Preminuo australski glumac Vincent Gil, zvijezda filma "Mad Max"

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Zvijezda filma "Mad Max" Vincent Gil preminuo je u 83. godini. Australski glumac bio je najpoznatiji po ulozi Nightridera u filmu iz 1979. godine.

Gilovu smrt obznanio je na Facebooku njegov kolega Paul Johnstone, koji je glumio Cundalinija. Uzrok smrti nije naveden.

Dijeleći njihovu nedavnu fotografiju, Johnstone je napisao: "Nažalost, istina je... Vince Gil nas je napustio. Bio je vrlo slab već neko vrijeme i na sreću više ne mora biti sputan svojom smrtnošću."

Nastavio je napisavši da je njegovo najljepše sjećanje na Vincea ono s turneje po Japanu za MMCon 2015. godine: "On je već bio u manje nego idealnom zdravstvenom stanju, a u prvim danima nekoliko nas je bilo zabrinuto zbog njegove sposobnosti da prođe kroz duge zahtjevne dane konvencija i druženja i putovanja i konvencija".

"Nismo trebali biti zabrinuti. Vince je bio izvanredan – svaki put je bio na visini zadatka, hranio se energijom prekrasnih japanskih navijača, a u prilikama kada bih ga pogledao i zabrinuo se za njegovu sposobnost da nastavi, odbacio bi svaku zabrinutost i pokazao da ima puno više izdržljivosti od mnogih od nas mnogo mlađih muškaraca", kazao je.

Zaključujući svoju objavu, Johnstone je dodao: "Sjetit ćemo vas se kada budemo gledali u noćno nebo."

Rođen u Sydneyju 1939., Gil je dobio svoju prvu ulogu 1966. i radio je do ranih 1919. na australskoj televiziji i filmu, s ulogama u serijama kao što su "Neighbours" i "Matlock Police".

Glumio je uz Mela Gibsona u "Mad Maxu" kao Crawford Montazano zvani Nightrider, koji je bio član Toecutterove (Hugh Keays-Byrne) motociklističke bande.