Bliži se datum
84

Poznato kad izlazi nova sezona legendarnog "South Parka"

I. B.
South Park (Foto: Instagram)
South Park (Foto: Instagram)
Animirana serija čija popularnost već godinama ne opada dočekala je i svoju 25. sezonu koja će uskoro pokucati na vrata.

U promo videu koji najavljuje seriju otkrili su da ćemo dogodovštine Stana Marsha, Klyea Broflovskog, Erica Cartmana i Kennyja McCormicka, moći gledati već 2. februara.

"Jako smo uzbuđeni zbog prikazivanja. Zadnjih 25 godina mnogobrojne su generacije fanova odrastale očarane smiješnim i subverzivnim svijetom koji su Matt i Trey stvorili sa South Parkom", rekao je Chris McCarthy, predsjednik i izvršni direktor ViacomCBS medija grupe i MTV Entertainment studija

Ono što novu sezonu čini posebnom je činjenica da će nakon 2019. ovo biti prva "prava sezona", a ne samo nekoliko specijala kao što je bio slučaj sa prethodnom.

Kako je pandemija zavladala svijetom, tvorci serije napravili su svega nekoliko epizoda od sat vremena nazvavši ih "The Pandemic Special".

Između ostalog, likovi su zaplovili u izmišljeni svijet u kojem je pandemija koronavirusa prošlost i pokazali koje je posljedice ostavila na svijet, ali i njih same.

Podsjećamo, tvorci serije Trey Parker i Matt Stone potpisali su ugovor sa američkom kompanijom ViacomCBS u vrijednosti od 900 miliona dolara te se obvezali da će do kraja 2027. izbaciti još šest sezona serije i 14 filmova.

Animirana serija svoju je premijeru imala u augustu 1997., a sve do danas uspjela je ostati popularna. Osvojili su i mnogobrojne televizijske nagrade, među kojima je i pet nagrada Emmy.