Prve kritike za film
0

VIDEO / Pohvale za glumu Miraja Grbića u "Nemogućoj misiji"

Sarajevo-x.com
Miraj Grbić (Foto: Arhiv)
Miraj Grbić (Foto: Arhiv)
Film "Nemoguća misija: Duh protokol" reditelja Brada Birda se trenutno prikazuje u Aziji, a potom će uslijediti evropska i američka premijera. No, već su se pojavile prve kritike.

Online magazini "TV and Movie News – Straigt Out of Hollywood" (www.tvandmovienews.com) i "Dark Horizons" (www.darkhorizons.com) objavili su kritiku Gartha Franklina koji za film ima samo riječi hvale, ali i za bh. glumca Miraja Grbića koji je u ovom holivudskom spektaklu ostvario jednu od uloga.

Franklin je, osim glavnih glumaca, prokomentarisao i ostvarenja ostatka glumačke ekipe, kao što su Josh Holloway za kojeg tvrdi da, uprkos tome što ima svega jednu scenu, ipak daje snažan doprinos filmu.

"Anil Kapoor je zabavan u ulozi medijskog magnata, ali i Miraj Grbić kao zatvorenik koji ultimativno pomaže Ethanu Huntu (Tom Cruise)", ističe se u kritici.

Podsjećamo, Miraj Grbić je ulogu u "Nemogućoj misiji" dobio na velikom evropskom kastingu, posredstvom agencije Zona i njene vlasnice Anile Gajević, a snimao je u Pragu i Vankuveru. U filmu je, također posredstvom Zone, glumio i hrvatski glumac Goran Navojec.

Miraja Grbića na velikom ekranu sa svjetskim zvijezdama uskoro će vidjeti i publika u Bosni i Hercegovini, gdje se film od 15. decembra počinje prikazivati u sarajevskom kinu Cinema City.