Film/TV
0

"Pijev život" i "Zambezija" u Cinema Cityju

Klix.ba
U protekloj filmskoj sedmici Cinema City je za sve posjetitelje upriličio svjetsku premijeru dugoočekivanog filma "Hobit: Neočekivano putovanje" (The Hobbit An Unexpected Journey). Jednaka zainteresovanost bila je i za 2D i 3D projekcije, a samo u prvom vikendu prikazivanja film je pogledalo blizu 3 000 posjetitelja.

U okviru kampanje Zimske čarolije, Cinema City je u toku raspusta za najmlađe posjetitelje pripremio mnoštvo iznenađenja uz poznate animirane filmove. Zimske čarolije počinju 20. decembra novom avanturističkom dramom "Pijev život" u 3D-u (Life od Pi 3D).

Oscarom nagrađeni reditelj Ang Lee donosi veličanstven film rađen prema bestseleru Yanna Martela. Film donosi priču Pija Patela, sina čuvara zoološkog vrta. Porodica se odlučila preseliti iz Indije u Kanadu i kreće na veliko putovanje teretnim brodom. Nakon brodoloma, Pi pluta Tihim okeanom. Kad je sve što poznajete izgubljeno ostaje nada koja daje snagu za nemilosrdnu borbu. Pogledajte ovu interesantnu avanturističku dramu u 2D-u i 3D-u. Pretprodaja kinoulaznica počinje 18. decembra na blagajnama Cinema Cityja.

Od 20. decembra Cinema City počinje pretpremijernu sedmicu druge animirane avanture u okviru Zimskih čarolija, "Zambezija" u 3D-u (Zambezia 3D). Frustriran svojim odgojem i izoliranošću, mladi Falcon odluči otputovati u grad ptica Zambeziju, ostavljajući za sobom svoj dom i oca, kako bi pronašao život za sebe. Ne propustite ovu toplu i zabavnu priču i uživajte sa Vašim mališanima u interesantnoj avanturi.

Ususret Djedu Mrazu, Cinema City je ove godine pripremio Novogodišnju filmsku priču uz dodjelu paketića te obogatio svoju ponudu kako bi najmlađi posjetitelji mogli uistinu uživati u novogodišnjoj atmosferi. Više informacija o dodjeli i sadržaju paketića, kao i planiranim terminima možete dobiti svaki radni dan u periodu od 10:00 do 14:00 na brojeve telefona 033/567-279 ili 033/567-288.

Za sve upite vezane za prikazivanje filma ili neku od usluga iz ponude Cinema Cityja možete poslati e-mail [email protected] ili pozvati broj telefona 033/567-288.