Pretpremijera
33

"Ona zgodna, on nezgodan": Jennifer Lawrence u provokativnoj komediji stiže sutra u bh. kina

Klix.ba
U filmu "Cura za sve" glavnu ulogu tumači Jennifer Lawrence
U filmu "Cura za sve" glavnu ulogu tumači Jennifer Lawrence
U bh. kina pretpremijerno od 21. lipnja stiže film "Cura za sve" sa glumicom Jennifer Lawrence u ulozi glavne glumice i producentice. Slavna oskarovka sve je oduševila najgledanijim R-rated trailerom ikada, a uskoro ćemo moći gledati i sam film.

Jennifer Lawrence sinonim je za jednu od najuspješnijih, najcjenjenijih i najpopularnijih mladih glumica Hollywooda.

Uloga u trilogiji "Igre gladi" kao Katniss Everdeen zaludila je tinejdžerice širom svijeta, uloga u romantičnom filmu "U dobru i zlu" osigurala joj je Oscara za glavnu žensku ulogu sa samo 22 godine, a sa filmovima "Američke varalice", "Joy", "Don't Look Up" i "Causeway", zacementirala je svoj holivudski status fenomenalne glumice koja svaki projekt izdigne na višu razinu.

Jennifer Lawrence
Jennifer Lawrence

Priča filma "Cura za sve" vrti se oko drske i urnebesne Maddie koja se zbog teške životne situacije (za koju je velikim dijelom i sama kriva) javlja na neobičan oglas kako bi sačuvala svoju kuću. Oglas su dali bogati roditelji sramežljivog tinejdžera koji mu žele naći djevojku prije nego krene na fakultet. Uvjerena u svoju seksipilnost i lagano odrađen zadatak, Maddie će brzo shvatiti da neobičnog Percyja nije tako jednostavno šarmirati...

Jennifer Lawrence, koja nekoliko zadnjih sedmica žari i pali po svjetskim portalima zbog svojih hrabrih i neobičnih modnih odabira na crvenom tepihu, već dugo ljudi hvale zbog njene prirodne nadarenosti za humor.

Na londonskoj premijeri, Lawrence je obukla je elegantnu Diorovu haljinu s prozirnim detaljima, a prema prvim dojmovima očita je fenomenalna hemija s njenim filmskim partnerom Andrewom Barthom Feldmanom, što je definitivno ključna stavka u komedijama.

Jennifer Lawrence sa partnerom iz filma Andrewom Barthom
Jennifer Lawrence sa partnerom iz filma Andrewom Barthom

Uz Jennifer Lawrence, najiskusniji i najpoznatiji dio postave je redatelj i koscenarista Gene Stupnitsky (filmovi Dobri momci, Zločesta učiteljica, serija The Office) kojem je na scenariju pomogao John Phillips (Zločesti deda). Prvu veću ulogu na velikim ekranima ulogu ima Andrew Feldman, koji glumi sramežljivog Percyja (Broadway predstave Uhvati me ako možeš, Dragi Evan Hansen). Uz Jennifer, Andrew je okružen još jednim poznatim glumačkim imenom – Matthew Broderick (filmovi Godzilla, Manchester by the Sea, Tower Heist, The Producers).

Film je provokativan i pomalo vulgaran, stoga će izaći sa oznakom 15+
Film je provokativan i pomalo vulgaran, stoga će izaći sa oznakom 15+

Film "Cura za sve" prva je prava glavna uloga Lawrence u jednoj komediji, a upravo je ona izjavila da ju je urnebesan scenario doslovno natjerao nazad iz trenutne glumačke pauze. Najavljuje se kao komedija za odrasle, što znači da će kod nas imati preporuku 15+, a trailer filma postao je najgledaniji R-rated trailer u historiji sa preko 50 miliona pregleda na svim platformama.

U kolikoj mjeri je film urnebesan, škakljiv, provokativan i vulgaran, moći ćete vidjeti jako brzo, od ove srijede, 21. juna u svim bh. kinima u distribuciji C2 film, zvaničnog zastupnika studija Sony za BiH.

"Cura za sve" pretpremijerno od 21. juna u svim bh. kinima!