Najpoznatiji tajni agent
19

Novi film o Jamesu Bondu zaradom od 119 miliona dolara obara rekorde u pandemiji

N. C.
Scena iz filma No Time To Die
Scena iz filma No Time To Die
Novi film o Jamesu Bondu "No Time to Die" trebao bi oboriti rekord u godini pandemije na kinoblagajnama i zaraditi oko 119,1 milion dolara na međunarodnom nivou.

Prema NBC Universalu film "No Time To Die" i posljednji izlazak Daniela Craiga kao Jamesa Bonda trebao bi biti prvi naslov velikog studija, koji će biti objavljen tokom pandemije i zaraditi više od 100 miliona dolara.

Bio je to snažan početak zarade za novi film 007, koji je u kina stigao prošlog četvrtka, dajući prijeko potreban zamah industriji koja je teško pogođena pandemijom.

Očekuje se da će film donijeti veću zaradu od prethodnih izdanja, čak i od "Skyfalla", ali 17 posto manje od nastavka "Spectre".

"No Time To Die" je već donio 25,6 miliona dolara nakon samo tri dana prikazivanja u Velikoj Britaniji i Irskoj, a samo u subotu zaradio je 11,4 miliona dolara - subotnja cifra je najviša dnevna zarada na blagajnama u historiji ovog filma. Bio je to najveći bruto dnevni iznos od objavljivanja filma "Avengers: Endgame" u aprilu 2019. godine.