Trenutno najpopularnije
10

Cure detalji o nastavku: Producenti žele jednu od ove dvije mlade glumice za ulogu Bondove djevojke

N. O.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Producenti franšize o Jamesu Bondu su u potrazi za zvijezdama predstojećeg nastavka, a Daily Mail prenosi da za novu Bondovu djevojku priželjkuju jednu od dvije trenutno najpopularnije mlade glumice - Sydney Sweeney i Zendayu.

Nedavno je objavljeno da se Aaron Taylor Johnson razmatra za ulogu novog agenta 007, a mnogi su raspravljali o ovom odabiru te je čak i bivši Bond Pierce Brosnan dao svoj sud. Novi izvještaji navode da se zvijezde serije "Euphoria" Zendaya i Sydney Sweeney razmatraju za ulogu nove Bondove djevojke, a da će novi dio zapravo biti remake jednog od prethodnih nastavaka.

Producentica Barbara Broccoli navodno je zainteresirana da angažuje neke od vodećih mladih holivudskih glumica, prenosi Daily Mail .

"Barbara želi da se fantazija o Bondu vrati, gde je akcija tu, ali su loši momci veći od života", rekao je izvor za britanski medij.

Također su izvijestili da je njen izbor broj jedan za reditelja Denis Villeneuve, koji je nedavno radio sa Zendayom na filmu "Dune II": "To je njen scenario iz snova, ali pošto je on veoma zauzet, možda će ga biti teško dovesti. Ako ne uradi sljedeći, nastavit će tražiti od njega da režira buduće nastavke".

Izvor je nastavio rekavši da se franšiza raduje što će imati mlađeg Bonda, što bi rezultiralo odabirom raznih mladih zvijezda kao njegovih ljubavnih interesa na ekranu.

"Razgovaralo se o Sydney Sweeney, ali tako nešto se određuje samo rasporedom, ako je kasting ispravan i reditelj misli da će biti ispravno", rekao je izvor, "Ako dobiju Denisa Villeneuvea, koji je radio sa Zendayom, onda bi i ona mogla biti u miksu".

Sweeney i Zendaya su postigli veliki uspjeh u svojim karijerama, posebno u protekloj godini. Sweeney je glumila u filmu "Anyone But You" - romantičnoj komediji koja je neočekivano postala jedan od najvećih hitova kino blagajni prošle godine. U slučaju Zendaye, glumila je u filmu "Dune II", a uskoro izlazi i film "Challengers" u kom tumači glavni ulogu.